Månadssummering oktober 2020

Oktober blev en bra läsmånad och delvis berodde det på läslovet även om jag lade mycket tid på annat också. Det blev även en riktig barnboksmånad då jag blev lite peppad på den fronten och fick upp ångan rejält. Nästan alla lästa böcker var dessutom riktigt bra så det är synd att klaga.

Jag har läst en del av det jag planerade men inte allt. Klimatpsykologi får hänga med ett tag till framöver men jag läste äntligen ut Handbok för städerskor. Den var inte dålig, tvärtom, men jag har bara inte prioriterat den och det är svårt att hetsläsa noveller. Mina utmaningar gick åt skogen varenda en och jag läste inga hyllvärmare så nu står väl mitt hopp till jullovet om jag ska få ihop 12 stycken. Men då lär jag få välja de kortaste, ska se om jag har några noveller kvar. 🙂 Jag hade tänkt att läsa Kate Morton för att få in en författare från Oceanien men jag hade missat att alla hennes böcker var på typ 700 sidor! Jag hade inte riktigt ork för det och får se om jag hittar någon annan att läsa.

Jag har skaffat Bokus play efter att förut ha testat typ de flesta av streamingtjänsterna. Jag är ju noll intresserad av ljudböcker men har först nu fattat att det finns rejält med e-böcker på de här tjänsterna också. Jag som hela tiden nöjt mig med att sukta efter nya böcker och snällt läsa dem ett år senare kastade mig nu över Simona Ahrnstedts nya samma dag den kom ut. Jag försökte göra detsamma med Elly Griffiths nya men det var något fel med den filen så jag har inte kunnat läsa den ännu. Vilket i och för sig var lite bra för då prioriterade jag faktiskt Lucia Berlin ändå.

Det är inte så att jag tycker streamingtjänsterna inte är prisvärda, det är de verkligen, men det blir liksom nästan för mycket av det goda när man helt plötsligt får tillgång till så mycket böcker! Och dessutom kanske man slutar se åt sina böcker i hyllan. Men just nu lutar det åt att jag tar och behåller Bokus play.

I övrigt har det inte hänt så jättemycket, jag hade precis hittat tillbaka till bågskyttet och blivit taggad på det när de nya restriktionerna kom. Så nu blir det nog mest löpning framöver. Brodera har jag gjort en del men kanske inte så mycket som jag hoppats men jag har å andra sidan haft ett skrivflow och det har varit kul.

Månadens bästa: Handbok för städerskor
Ja, det tog flera månader för mig att läsa ut den men då hade jag den vilande i perioder. Berlin är verkligen fenomenal på novellkonsten och att skildra olika människors öden.

Månadens mysigaste: Tilly och bokvandrarna
Jag önskar att det var jag som hade förmågan att bokvandra och dessutom fick bo i en brittisk bokhandel!

Månadens träigaste: Vägen till Klockrike
Jag blev lite förvånad över att den var så pass seg även om den glimtade till ibland.

Månadens mest efterlängtade: Med hjärtat som insats
Jag blir aldrig besviken på Simona och den underhållning hon ger oss!

Månadens personlighet: Rakel i Mirakel
Så rak, rolig och modig.

Lästa böcker oktober 2020:

 • Handbok för städerskor av Lucia Berlin
 • Tilly och bokvandrarna av Anna James
 • Mirakel av Elisabeth Häll
 • Från apa till sapiens: mänsklighetens historia av Bengt-Erik Engholm
 • Boken som inte ville bli läst av David Sundin
 • Ödesryttarna. Spökhistorier från Jorvik av Helena Dahlgren
 • Vägen till Klockrike av Harry Martinson
 • Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt
 • Tre kvinnor av Lisa Taddeo

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 9
Svenska/engelska: 9 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 4 / 5 / 0

Romaner: 4
Barnböcker (0-12): 4
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 0
Serieroman: 0
Essäer: 0
Noveller: 0
Novellsamlingar: 1
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 0
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 3
Streamingböcker: 1
Radioföljetong: 0
Lånat: 0
Nyinkommet: 0
Rec.ex: 5

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 9
Kvinnor/män: 6 /3
Levande/döda: 7 / 2
Antal författare jag läste för första gången: 7

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 7
 • Nordamerika: 2
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Storbritannien: 1
 • Sverige: 6
 • USA: 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s