En smakebit på søndag: Låt det som varit vila

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Min lediga vecka har som väntat passerat alldeles för fort men jag kan inte klaga, jag har fått mycket av det jag önskade gjort om än inte allt. Pga de nya restriktionerna så la vi dock ner bågskyttet och gymmet en bit in i veckan. Tur att jag alltid har löpningen. Brodera var nog det som det blev minst av men jag läste och bloggade en hel del vilket var kul.

Igår började jag läsa andra delen om Anki Karlsson på Gotland. De är så mysiga de här böckerna och det är härligt att få hänga på Gotland en stund, eländigheterna till trots. I den här delen ska det hållas en stor Tryffelfestival i Mullvalds och Anki  har gäster. Smakbiten kommer ifrån en av morgnarna när Anki är först uppe och ska laga frukost.

”God morgon!”

Som vanligt var Ingegerd den mest morgonpigga.

”God morgon!” svarade Anki. ”Hoppas du sovit gott.”

”Ja då, inga problem alls. Kan jag hjälpa dig på något sätt?”

Anki avböjde, enklast var att hålla på själv i sitt kök, annars blev rutinerna rubbade. I alla fall på morgonkulan. Middagsmat var en annan sak, det kunde vara riktigt roligt att göra tillsammans.

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Låt det som varit vila

  1. Åh ledighet det vore inte dumt att ha haft, längtar efter det, känns långt dit. Läst ett par böcker om Mirjam och Hervor men inte de här. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s