En smakebit på søndag: Brännässlornas drottning

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Semestern rullar på och jag befinner mig i den tredje semesterveckan men ännu är det långt till jobbstarten i augusti. Jag har äntligen kommit igång lite med läsandet och bloggandet igen efter en rätt seg juni (på den fronten). Annars handlar dagarna mest om att träna något, vila och göra saker jag tycker är kul. Sola och bada är dock inte med på den listan även om jag förvisso kan tycka det är skönt med ett dopp men det är inte värt omaket med att cykla dit och sen fundera på vad man ska göra av cyklar och värdesaker och så får man bada en i taget. Sola är för den delen inte alls min grej som rödtott. Folk brukar fråga mig hur jag kan springa i värmen men jag fattar inte hur man kan ligga och steka i solen längre än 10 minuter (sen får jag lätt panik). När jag springer så fläktar det och ibland är där skuggiga partier!

Jag avslutade precis Om icke vetekornet igår och ska börja på Love in a Fallen City senare idag men bägge de två har redan varit med här i våras så därför tänkte jag bjuda på en smakbit ur Brännässlornas drottning som jag läste ut och recenserade tidigare i veckan. Boken handlar om Gro och hennes liv där bl.a. låtsaskompisen Mi-Mi finns.

Tibro är inte som Berlin eller Paris. Varken far-adelsmannen eller mamma dansar tango eller någon annan form av dans.

”De har byggt en mur mellan varandra” viskar jag till Mi-Mi.

Mamma är för det mesta i köket och far-adelsmannen sitter framför teven i vardagsrummet.

”Han försöker täppa igen hålen i muren, men den krackelerar. Han gjuter den i hård cement. Framför allt kommer hon inte undan. Snart är hon omringad av e tjock mur och kan inte komma ut”, viskar Mi-Mi tillbaka till mig.

”Jag är rädd att hon ska försvinna från mig igen.”

Om nätterna, i mina mardrömmar, kommer vitklädda män flygande i helikopter och gör hembesök och förtöjer vid balkongräcket. De letar igenom alla rum i lägenheten och hittar mamma hopsjunken på toaletten.

I verkligheten spänner ambulansmännen fast henne på en bår och åker härifrån. Precis som när jag var liten.

19 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Brännässlornas drottning

  1. astridterese

    Jeg likte virkelig godt coveret på den boken.
    Dessverre har vi ikke hatt noen varm sommer her, men vi har kunnet gjøre andre ting enn å bade. Men jeg skulle virkelig ønske meg at det ble noen badedager og!
    Ha en riktig fin søndag!

  2. Jag kommer känna mig lite som brännässlornas drottning snart tror jag, jag skulle behöva lite mer rabarber men runt rabarbern växer det en massa brännässlor nu..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s