Veckans kulturfråga v. 27

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Vad planerar du att läsa i sommar?

Jag har för närvarande fyra bokcirklar och även om jag älskar dem allihop så blir det ibland lite för mycket. Men jag ser alltid till att få juli ledigt så att jag då kan läsa vad jag vill. I år är ”vad jag vill” synonymt med att beta av min hyllvärmarlista, den där storslagna planen jag fick i december om att i år läsa 30 stycken hyllvärmare och som hittills resulterat i tre lästa böcker. Å ena sidan förstår jag poängen med att läsa helt fritt men å andra sidan så vill jag väldigt gärna läsa mina hyllvärmare för att göra plats för fler böcker liksom. Igår kväll började jag på Lacrimosa, en bok jag fick ärva från numera avsomnade bloggen Fabulerat för typ 10 år sedan. Boken är faktiskt över förväntan hittills och jag ser fram emot att fortsätta med den. Resten av listan för juli ser ut så här:

  • Love in a fallen City av Eileen Chang (påbörjad, Vidga vyerna)
  • Lacrimosa av Eva-Marie Liffner (påbörjad, hyllvärmare)
  • Lilla himlafågel av Joyce Carol Oates (hyllvärmare)
  • Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh (hyllvärmare och bokcirkelbok)
  • Girl in Translation av Jean Kwok (hyllvärmare)
  • Brev till en bokhandel av Helene Hanff (hyllvärmare)
  • Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog av Jonas Hassen Khemiri (hyllvärmare)
  • Halvblod av Sofie Trinh Johansson (hyllvärmare)
  • Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson (hyllvärmare)
  • En bok till Barnboksprat

Om jag hinner allt detta i juli? Nja, tveksamt men jag gör så gott jag kan. I augusti ska jag inledningsvis ägna mig åt Lövestams och Strandbergs nya och därefter blir det nog främst bokcirkelböcker igen, förhoppningsvis fler hyllvärmare och så finns där många nya böcker jag är sugen på!

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s