En smakebit på søndag: Ormen i Essex

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag har haft ganska fullt upp med livet ni vet och gör nu ett försök att börja hitta tillbaka till mina rutiner. Läsningen går rätt trögt även om jag har läst ett par lättsmälta favoritförfattare på sistone. Jag måste försöka bringa lite ordning i vad jag läst och jag har helt tappat kollen på den senaste bokutgivningen. Men det ska nog gå bra ändå.

Alla mina böcker befinner sig i pappkassar just nu och jag rotade bland dem häromdagen för att försöka hitta något läsbart. Jag fann inte det jag helst ville ha men plockade upp Ormen i Essex och tänkte ge den ett försök. Det var ett par år sedan den kom och jag var nyfiken på den då men har sedan dess hört både bu och bä. Jag har bara läst typ första kapitlet och smakbiten kommer därifrån.

”Jag menar: ta jasmin till exempel.” Doktor Luke Garrett svepte undan papper från skrivbordet som om han förväntade sig att se vita knoppar slå ut i blom under dem; istället hittade han en tobakspung och började rulla en cigarett. ”Doften är så söt att den är både njutbar och motbjudande: folk ryggar tillbaka och går närmare, ryggar tillbaka och går närmare; de vet inte om de ska äcklas eller förföras. Om vi ändå kunde inse att smärta och njutning inte är motsatser utan sidor av samma mynt utan, skulle vi äntligen förstå…” Han tappade tråden och försökte få fatt i den igen.

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ormen i Essex

  1. Åsa

    Inte läst, men känner såklart till den. Men man måste ju inte nödvändigtvis läsa allt som alla andra läser förstås… 😀 Tack för smakbiten! Trevligt att hitta tillbaka till rutiner man gillat, lycka till! 🙂

  2. Paula Merio

    Jag har tappat bort den här boken, jag var väldigt nyfiken på den när den kom ut, hoppas du gillar den. Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s