Hett i hyllan: Hur du lyckas i en vit värld

hettihyllanBokdivisionen är tillbaka för att återigen haka på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I november 2020 hade jag sent omsider verkligen börjat inse vidden av kolonialismens effekter på vårt moderna samhälle och jag beslöt att börja läsa på mer om rasism. Jag la då en beställning på ett gäng böcker i ämnet varav Hur du lyckas i en vit värld av Siduri Poli var en av dem. Boken är ett slags manifest som tipsar om exakt det titeln säger: Hur du, som icke-vit, kan lyckas i den vita världen. Ett stort tips från mig till dig som liksom jag är vit är att läsa på och bli mer insatt i rasism. Precis som att inte kvinnovåld är ett kvinnoproblem är inte rasism ett problem för icke-vita utan det handlar om att få männen och oss vita att agera rätt.

6 reaktioner på ”Hett i hyllan: Hur du lyckas i en vit värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s