En smakebit på søndag: Löparens hjärta

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag har bara varit ledig i fyra dagar men det känns som en (positiv) evighet. Jag var lite orolig när jag kollade i kalendern idag att jag bara skulle ha någon veckas semester kvar men så insåg jag just att det bara gått fyra dagar! Det har varit en lugn och fin julhelg med nära och kära och jag har läst nästan två små tunnis-böcker. Läser nog ut den andra ikväll. Jag tänker alltid att jag ska hinna läsa mer än jag gör när jag träffar folk för det blir ju lätt lite tv-häng och såna mer sociala grejer (än vad enskild bokläsning är). Vi tittade bl.a. på serien Loki och jag älskar Tom Hiddleston i rollen i Marvelfilmerna men serien var inte riktigt lika bra. Jag greppade den inte fullt men det är banne mig inte lätt när det är tidsresor och olika tidslinjer inblandade.

Jag har planer på att läsa ganska mycket under jullovet och jag har dessutom låtit mina elever gissa hur mycket jag ska läsa. De gissade på mellan 5-20 böcker och jag siktar faktiskt ganska högt. Jag har fortfarande ca 13 böcker kvar på min galna decemberlista och misstänker att jag kanske inte riktigt fixar biffen innan fredag men vi får väl se. En annan sak jag brukar göra de här dagarna är att pyssla med bloggen, städa och fixa lite, gå igenom årsstatistiken, planera nästa års utmaningar etc. Jag älskar ju planering, listor och dylikt så jag tycker det är riktigt roligt att hålla på.

Dagens smakbit kommer från Löparens hjärta där Markus Torgeby berättar om sitt liv som inte riktigt är som gemene mans. Han tillbringade bl.a. fyra år i en egenbyggd kåta i de jämtländska fjällen med en sexmånaders avstickare till Tanzania för att träna med löpare där. Han gillar att leva enkelt, har inget emot kyla (men fryser lätt) och så älskar han löpning på ett sätt jag aldrig kommer i närheten av trots att jag kan tycka det är lite skönt ibland.

När jag kommer hem till kåtan är den mörk och doftar hemtamt av renhår och rök. Jag är genomfrusen, mina läppar känns kalla och stela. Tänder och eldar på rejält. Håret torkar, läpparna mjuknar, händerna börjar fungera igen.

Tar av mig alla kläder och sitter naken på sängen. Eldar tills jag är  genomvarm.

Jag inser att vintern kommer att bli min största utmaning. Jag hoppas kunna vänja mig, men vet inte.

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Löparens hjärta

  1. Paula Merio

    Vilken snyggo! Jag gillar att läsa om dem som går sin egen väg och hittar ett annat sätt att leva än det vi kallar normalt. Läste nyligen Rådjursmannen som handlade om en man som levde i skogen i sju år. Men nog måste man vara ganska egensinnig och ha ett starkt psyke för att fixa ett liv i ensamhet…
    Tack för smakbit, god fortsättning

  2. Åsa

    Ja att frysa lär vi väl få göra lite mer än vanligt i år även om vi inte bor i en liten fjällkåta. Elen är ju inte direkt superbillig, om man säger så. Aldrig har jag så mycket uppskattat braskaminen och en välfylld vedbod såsom denna vinter. 😉 Tack för smakbiten!

    1. Haha, ja det är väl därför vi hänger kvar här med en fot i bloggvärlden. Jag har ju ändå börjat gilla Instagram bättre men det är hopplöst när det gäller att få en överblick för struktur och listor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s