En smakebit på søndag: Tidens länkar

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Semestern är snart slut och det har varit härliga veckor. Jag har träffat nära och kära samt fått en hel del saker gjort på hemmaplan. Efter min hysteriska läsdecember har jag läst ganska lite. Både för att Time Song krävt det men också för att jag velat få undan de släpande recensionerna innan jag fyller på med nya intryck. Vi ska dock bokcirkla om Butler i veckan så jag har varit tvungen att småspeeda lite men som tur är så var den mycket mer lättläst än jag förväntat mig och jag läste i princip hela boken igår. Det var mitt förslag att vi skulle läsa den och jag är alltid lika nöjd när jag lyckas få en hyllvärmare vald som bokcirkelbok! Det gäller att vara taktisk! 🙂

Huvudpersonen Dana är en svart kvinna som bor med sin vita make i L.A. på 70-talet men plötsligt en dag kastas hon bakåt i tiden till 1800-talets Maryland med plantager och slavarbete eftersom någon kallar på henne. Jag har aldrig läst Butler förut men har velat göra det länge och kunde inte låta bli att köpa den här när den kom ut p.g.a. att jag älskar omslaget!

Jag lyfte på huvudet och upptäckte att jag inte kunde fokusera blicken på honom. ”Det är nåt fel på mig”, flämtade jag.
Jag hörde hur han närmade sig, såg ett töcken av grå byxor och blå skjorta. Och så, precis innan han skulle ha rört vid mig, försvann han.
Huset, böckerna, allt försvann. Plötsligt låg jag på knä ute på marken under några träd. Jag befann mig på en grön plats. Jag befann mig i utkanten av en skog. Framför mig flöt en bred, lugn flod och mitt i floden plaskade ett barn, skrek…
Drunknade!

24 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Tidens länkar

 1. Namnet är ju bekant, men jag har inte läst något av henne. Generellt så har jag svårt för det här med tillbakablickar och hopp i tiden i böcker, men om det är bra gjort så funkar det.

 2. känner inte igen varken författare eller bok. intressant omslag. jag tycker också att det är bra när en får med någon hyllvärmare i en läsecirkel. det visar sig inte sällan att en hyst en pärla i sin hylla. tack för smakebiten!

 3. Ja men… den har jag i min läshög för januari, fast på engelska. Jag visste inte ens att den fanns översatt. Kan inte påminna mig om att jag har sett omslaget eller hört titeln förut. Där ser man. Bra att den är lättläst, för jag tror att jag tagit mig lite vatten över huvudet med min TBR, ha ha!

 4. astridterese

  Denne har jeg lest. Jeg likte mye av den men syntes kanskje den ble litt langdryg på midten. Ha en riktig fin søndag!

 5. Paula Merio

  Tänk, jag var helt säker på att jag läst Liknelsen om sådden, men kan inte hitta den i mitt register…
  Den här finns på biblan som en nyutgåva från 2020. Jag har ju nyss avslutat Vattendansaren som handlade just om slaveriet på bomullsplantagerna i Virginia. Är lite mätt på ämnet just nu men skriver upp den som intressant. Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s