Månadssummering maj 2022

Sent omsider blev det en bra läsmånad. Väldigt roligt är att av sju böcker så kom hela fem från min egen hylla, även om några var nyinköpta. Jag har visst läst hyfsat många av de jag skaffade 2021 vilket gör mig glad för jag vill ju läsa egna böcker och de jag köpte förra året är alla sådana som jag är väldigt peppad på såklart! Jag blir lätt taggad på vissa fackböcker när de kommer ut och sen läser jag den fem år efter alla andra andra vilket förvisso är helt ok men ibland befinner sig debatten då i ett helt annat läge.

En annan rolig sak är att jag läst många av mina fackböcker, eller kanske snarare essäer, men jag har valt att klumpa ihop allt som inte är skönlitteratur till facklitteratur i min statistik här (poesi läser jag typ aldrig). Det blev två böcker om feminism, en om klimat (och npf-familjen) samt en om träning som dock handlade mycket mer om andra saker än träning. Jag plockade också upp högen med Barnboksprat-böcker och började jobba på den. Ska jag våga tro att min läs- och bloggtorka är över?

Jag vågar inte fullt ut men jag kan ju hoppas. Det har hänt väldigt mycket i mitt liv under det här året som jag inte kunnat styra över och sådant är alltid svårt att hantera. Jag har haft mindre ork till allt och jag känner mig fortfarande lätt utbränd varje dag på väg hem från jobbet med en hjärna som inte klarar av mycket annat än att stirra ut genom fönstret. Dock har jag utöver läsning och bloggande även kommit igång fint med gymmet vilket jag älskar även om det går trögare med löpningen. Nu har jag faktiskt bara ca två arbetsveckor kvar innan det är dags att gå på semester och vila ut ordentligt. Då hoppas jag även orka med broderiet igen och allt annat som jag gillar. Jag hyser också förhoppningar om att jag ska ta itu bättre med mina läsutmaningar.

Månadens bästa: Knäböj
En fantastisk bok om träning, klass och feminism skrivet med filosofiska, litterära och vetenskapliga glasögon.

Månadens mest spännande: Sarek
Spännande och fjällvandrings-sugtriggande.

Månadens mest feministiska: Backlashen och Ett eget rum
Hundra år emellan dem men samma drömmar om kvinnors framtid i bägge.

Lästa böcker maj 2022:

 • Den lilla bokhandeln vid havet av Ali McNamara
 • Backlashen av Irena Pozar
 • Knäböj av Sara Martinsson
 • Sarek av Ulf Kvensler
 • Scener ur hjärtat av fam. Ernman-Thunberg
 • Ett eget rum av Virginia Woolf
 • Bråkdrakarna flyttar in av Natalie Jane Prior

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 7
Svenska/engelska: 7 / 0
Fysisk bok/e-bok/ljudbok: 6 / 0 / 1

Barnböcker (0-12): 1
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 4
Skönlitteratur: 2

Ursprung

Hyllvärmare: 1
Bokhylleböcker: 2
Nyinkommet: 2
Omläsning: 0
Streamingböcker: 0
Biblioteksböcker: 0
Lånat: 0
Radioföljetong: 0
Rec.ex: 1

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 10
Kvinnor/män/icke-binär: 8 / 2 / 0

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 6
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 1

Antal böcker per land:

 • Australien: 1
 • Storbritannien: 2
 • Sverige: 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s