Läsplanering juli 2022

Juni var lite läströg och varje gång jag tittar på mina olästa böcker så känner jag bara att jag vill bli av med dem. Missförstå mig rätt. Jag VILL verkligen läsa varenda en men jag vill också ha lite utrymme för mer spontan läsning och plats för nyutgiven litteratur utan att någonstans bli lite stressad över alla mina olästa böcker som väntar på mig. Nu är ju problemet att jag hela tiden gör plats för den där spontana läsningen plus att jag har ett ton (nåväl, tre) bokcirklar så hyllvärmarna blir bara fler och fler. Och ändå tycker jag att jag är restriktiv i mina inköp men sen kommer det böcker som jag bara måste ha eller författare som jag så gärna vill stötta så…

Jag har precis gått igenom alla mina böcker och det är inte mycket mer än fyra Billy-rader med olästa plus att jag har kanske en 15-20 e-böcker. Men jag kan tycka att ett rimligt mål på sikt är att ha max en rad med olästa böcker och att det är rätt coolt att faktiskt köpa en bok och sen gå hem och läsa den och inte ställa den i hyllan i nio år. Nu gör jag ju det ibland, senast med Sarek, och ja, det är en skön känsla!

Så för hundrade gången har jag nu en storslagen plan för juli vilken innehåller massor av böcker från min egen hylla. Jag är faktiskt ledig varenda dag i juli. Jag hemestrar och borde ha mycket lästid även om lite tid går åt till träning och promenader och så är det en tre-fyra konserter inplanerade. Dessutom vill jag komma igång med broderandet igen vilket.. krockar med läsningen av hyllvärmare eftersom att inga ljudböcker befinner sig i min samling. Jaja, man ska sikta högt heter det!

 • Priset på vatten i Finistère av Bodil Malmsten (bokcirkelbok)
 • Asfaltsänglar av Johanna Holmström (hyllvärmare)
 • Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking av Susan Cain (hyllvärmare)
 • Wolf Hall av Hilary Mantel (hyllvärmare)
 • Bländverk – en skräckantologi av Jonny Berg (red) (hyllvärmare)
 • Skitmat av Jacob Gudiol (hyllvärmare)
 • Time Song av Julia Blackburn (bokhyllebok)
 • Eva ur spillrorna av Ananda Devi (bokhyllebok/Vidga vyerna)
 • Osynliga kvinnor av Carolina Criado Perez (bokhyllebok)
 • Några gamla böcker ur hyllan till Barnboksprat

3 reaktioner på ”Läsplanering juli 2022

  1. Nollvision är ju inget för mig men något färre än i nuläget vore bra. När man har så pass många olästa som jag så går det ändå bra att vara hyfsat spontan inom ramen för utbudet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s