En smakebit på søndag: Tilly and the Map of Stories

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag kände mig lite småseg förra söndagen och visst åkte jag på en förkylning. Inte så grov, jag var hemma tre dagar och är i princip frisk. Jag var i alla fall på en kul konsert med Franska Trion igår och ska springa en sväng en dag. Som tur var höll jag mig ändå relativt pigg genom hela förkylningen och jag fick både läst och bloggat en hel del. Varje år runt nyår brukar jag få en riktigt stor blogglust, dels är jag väl utvilad efter någon veckas ledighet och dels älskar jag all den statistik och planering som jag brukar ägna mig åt då. Den här blogglusten kom över mig redan nu i veckan och jag har bland annat dragit upp några planer kring bloggens framtid och skrivit ikapp alla gamla recensioner jag hade liggande.

Jag har också precis klarat min utmaning om att läsa 33 böcker ur hyllan men jag har modifierat den under året och jag behöver läsa 39 böcker för att lyckas med det jag föresatte mig. Just nu känns det som att jag kommer klara det och det känns kul! Precis som jag brukar göra så här års har jag dragit fram en hög lättlästa böcker; barn- och ungdomsböcker, serieromaner och som tur var hittade jag även ett par noveller.

Just nu håller jag därför på att läsa tredje delen om Tilly som är bokvandrare, med det menas att hon kan besöka böcker och röra sig i deras världar rent fysiskt. Jag kan varmt rekommendera de här böckerna som förströelse även till vuxna med litteraturintresse (ja, just du) men har du barn eller barnbarn i mellanstadieåldern som älskar att läsa så spring och köp de här i julklapp. Helena Dahlgren har översatt dem till svenska och HarperCollins Nordic ger ut dem. Eftersom det här är tredje delen så försöker jag att inte direkt spoila med min smakbit.

”So we say no,” Tilly said, ”That’s not so scary. What can they do if I don’t go?”
”Stop us bookwandering” said Grandad.”
”But they already have.” Tilly pointed out.
”Temporarily,” Grandad said. ”And, if that was the whole price, then we would pay it – while we worked out what to do next. But that’s not what the’re threatening.”
”If we don’t help,” Grandma explained, with a grim look on her face, ”then they’re going to stop all children from bookwanderering – forever.”

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Tilly and the Map of Stories

  1. Vad härligt det låter med återfunnen blogglust. Det är något speciellt med att summera och samtidigt blicka framåt. Blir nyfiken på dina bloggplaner framåt.
    Tack för smakbiten, kände inte till de böckerna.

  2. Paula Merio

    Det var ett helt nytt tema som jag inte sett förut. Tack för intressant smakbit, har kikat på good reads och de har fått fina recensioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s