Läsplanering januari 2023

Åh denna härliga känsla av ett helt orört snötäcke som du ska sätta spår i, jag älskar januari! Jag håller som bäst på att uppdatera bloggen och tänka igenom allt nytt och gammalt och jag inleder med en veckas ledighet vilket är superskönt. December blev en galen konsertmånad och i januari har jag just nu endast två som kanske blir tre konserter inplanerade. Jag ska också besöka tandläkaren, göra en till vintervandring på en Sörmlandsledsetapp samt att två stycken nära och kära fyller jämt och ska firas litegrann. I början av december tog jag upp art journaling igen men det blev bara några få gånger. Precis som jag sett många bookstagrammare resonera så vill jag egentligen läsa lite mindre så att jag hinner med andra intressen mer. Så som art journaling eller mitt hemliga jättebroderi som egentligen borde ha varit klart nu. Mitt problem är att jag har för många intressen.

Jag ligger lite efter i långpassen med TSM men eftersom jag springer med den bästa och långsammaste gruppen så tror jag att jag utan problem kan haka på i de planerade längderna. Sen jag gjorde mitt knäböjsprogram på gymmet som var galet kul men nog gjorde mitt knä lite ledset har jag inte exakt landat i vilket program jag ska köra nu. Kanske kör jag 2-dagarsvarianten igen med utrymme för ett discopass de veckor jag hinner. Egentligen vill jag köra tre gympass per vecka men det är viktigare att jag får till löpningen nu inför maran och så ska jag som varje januari försöka haka på Yoga with Adrienes yoga varje dag-utmaning. Vilket jag aldrig lyckas med men lite är bättre är inget. Jag har inte yogat en dag sen vi flyttade i februari.

Läsplaneringen är rätt strukturerad utifrån mina utmaningar som jag berättar mer om en annan dag. Om jag läser mer utöver detta så blir det lite mer improviserat men det här är det jag tycker att jag borde läsa:

  • Att föda ett barn av Kristina Sandberg (hyllvärmare 2014)
  • Min far & kvinnan av Annie Ernaux (hyllvärmare 2022/e-bok)
  • Sidenkatedralen och andra texter av Sara Danius (hyllvärmare 2020/fackbok)
  • Därför är jag inte feminist av Jessa Crispin (omläsning/fackbok)
  • Madonnan vid Nilen av Scholastique Mukasonga (vidga vyerna/bokcirkelbok)
  • Ett gäng barnböcker till Barnboksprat

2 reaktioner på ”Läsplanering januari 2023

    1. Jag tror ändå att du och jag läser en hel del jämfört med ”vanliga” människor. Men visst, bokbloggandet har medfört en viss lässtress som jag aldrig kände förr. Jag är ju mer medveten om vilka böcker som finns nu. Jag verkar, i alla fall i perioder, vara ganska bra på att följa planeringar och gillar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s