Hett i hyllan: De sista tanterna

hettihyllanBokdivisionen fortsätter att haka på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

De sista tanterna av Fatima Brenner är den sista av de feministiska böcker jag inhandlade i mars 2021. Dels tycker jag tanter behöver mer utrymme i världen och dels gjorde ju Bremmer ett fantastiskt jobb med boken om Ester Blenda Nordström så jag ville gärna läsa mer av henne. ”Boken tar upp ämnen som husmorsideal och familjepolitik, ger bakgrund till tanternas karakteristiska inredning, frisyr, klädstil och fritidsintressen och blickar framåt till dagens hemmafrutrend och tantinspirerade mode.” Ni hör ju själva att det är måsteläsning!

3 reaktioner på ”Hett i hyllan: De sista tanterna

  1. Bokföring enligt Monika

    Okej … jag visste inte att jag var tvungen att ha karakteristisk inredning, frisyr, klädstil och fritidsintressen för att få kalla mig för tant. Utan att veta vad som egentligen krävs så gissar jag att jag inte platsar där 🤔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s