Hett i hyllan: En dag ska jag skriva om den här platsen

hettihyllanBokdivisionen fortsätter att haka på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Förutom feministiska böcker har jag också riktat in mig på att skaffa böcker som är skrivna av författare från för mig lite ovanligare läsländer. Därför skaffade jag i mars 2021 En dag ska jag skriva om den här platsen av Binyavanga Wainaina från Kenya. Jag fick senare igenom den som bokcirkelbok men läste den aldrig själv p.g.a. omständigheter så den står fortfarande oläst i hyllan. Däremot har jag istället hunnit läsa Ngũgĩ wa Thiong’o så Kenya är inte längre ett oläst land för mig. Men jag vill såklart ändå läsa den här också. En enda bok ger ju bara en liten inblick i ett land. En dag ska jag skriva om den här platsen är självbiografisk och handlar om hur Wainaina hittade språket och litteraturen och vad det gjorde med honom.

6 reaktioner på ”Hett i hyllan: En dag ska jag skriva om den här platsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s