Just nu i april 2023


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt njuter av och längtar efter just nu.

Just nu läser jag Outlander av Diana Gabaldon. Det var precis vad jag behövde att få grotta ner mig i en bekant historia som blir ett kärt återseende fastän det är serien jag sett och inte böckerna jag läst tidigare. Tyvärr är satsytan i pocketböckerna galet stor och det bär mig lite emot att med våld tvinga upp boken så mycket men annars kan jag knappt läsa slutet av raden på vänstersidan.

Just nu tittar jag ett nytt avsnitt av Shetland varje helg. Ävden det är ett kärt återseende då Shetland är en av mina absoluta favoritserier p.g.a. språket, miljöerna, skådisarna och språket igen!

Just nu lyssnar jag inte så jättemycket på något. Jag fick Depeche Modes senaste skiva på vinyl av min sambo och lyssnade igenom och gillade den väldigt mycket. Men p.g.a. titeln på den, Memento Mori, och min privata situation just nu har jag inte vågat lyssna så mycket.

Just nu njuter jag av solen denna aprilförmiddag, att jag lever och har hälsan och att livet ändå är något särdeles magiskt.

Just nu längtar jag efter påsklovet, obviously. Det ska bli fint med en ledighet och jag har en hel drös med släpande recensioner jag bör sätta tänderna i. För mig infaller påsklovet veckan efter påsk i år vilket betyder att jag har fyra arbetsdagar kvar dit.

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

8 reaktioner på ”Just nu i april 2023

 1. Att lyssna på välkänd och tröstande musik när det är jobbigt, har nackdelen att man då förknippar den med just de känslorna…
  Jag måste verkligen titta på Shetland. Outlander har jag läst, och nej, det var inget för mig.

   1. Jag tycker inte Outlander är romance. I romance är kärlekshistorien fokus. Mitt största problem var sättet hon beskriver våldtäkt (vid flera tillfällen). Sen tyckte jag den var rätt tråkig 😉

   2. Nej, det är väl inte enkom romance, men jag gillar historiskt och Skottland oxå. Jag har bara läst några kapitel ännu men vet att jag reagerat på våldtäktsscener i tv-serien.

 2. Bokföring enligt Monika

  Vädret i dag visar sig verkligen från sin bästa sida, även här, men man får leta upp lä eller bara titta ut genom fönstret. Annars är det svinkallt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s