En smakebit på søndag: Sweet Dreams Öxnehaga

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit intensiv med extra sena dagar p.g.a. utvecklingssamtal och en del tråkigheter. Jag har haft dåligt med ork och energi och inte tränat överhuvudtaget men faktiskt läst en hel del, sen förra fredagen har jag läst fyra böcker även om en av dem var en ganska kort kortroman. Det kanske i och för sig är just p.g.a. att jag inte tränat som jag haft tid att läsa så mycket? Igår var det Stockholms litteraturmässa men jag orkade inte gå på den utan nöjde mig med en Franska Trion-konsert på kvällen. De var som alltid väldigt bra.

En av de fyra böckerna jag läste var Sweet Dreams Öxnehaga och jag tänkte att jag delar en smakbit ur den fast jag läst ut den. Boken handlar om Sara och Mia som växer upp i samhället Öxnehaga i slutet av 80-talet. Om jag räknar rätt är de fiktiva karaktärerna exakt lika gamla som jag och jag kan därför relatera en hel del till deras liv även om mycket såklart skiljer sig också.

Den tiden trodde vi att livet var oändligt, att det skulle kantas av avgörande ögonblick som strålade samman i något större. Inte anade vi att det var i det alldagliga som det stora skedde. Att livet redan skenade framför oss likt trimmade mopeder utan vare sig lyse eller färdriktning.

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Sweet Dreams Öxnehaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s