En smakebit på søndag: I gryningen andas inget

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag minns inte riktigt hur veckan har varit då helgen varit och är fruktansvärt tung i en negativ väntans tider.  Därför var det fint att just den här bokreservationen kom in till biblioteket i fredags för det var precis den jag behövde läsa. Både för att det var en välbehövlig stunds verklighetsflykt men också för att det var fint att få återse de för mig speciella trakterna på Gotlands östkust.

Aprilmorgonen var vackrare än någonsin. Solen värmde, vårfåglarna höll en intensiv konsert. På avstånd hörde Anki göken och i hennes gräsmatta blommade mängder av gullvivor, som passande nog hette gaukblomme på Gotland, det vill säga gökblomma om man översatte det till svenska. Hon tog sin kaffekopp och en knaprig långskorpa och gick ut på trappan. Aldrig smakade morgonkaffet så gott som på den här platsen en fin vårmorgon som den här. Putte svansade runt i trädgården och föreföll nöjd även han. Av telefonsamtalet igår hade hon förstått att Tryggve tänkte styra kosan hemåt i tid och det gladde henne, och det var nog ingenting mot hur lycklig Putte skulle bli. Inte för att hunden direkt kunde ge uttryck för det, men de förstod varandra ändå.

8 reaktioner på ”En smakebit på søndag: I gryningen andas inget

  1. Det är ju det fina med litteratur att det kan tjäna som verklighetsflykt när just verkligheten är för tung. Blir en andingspaus i allt ihopa.
    Har inte läst något av författaren, men har funderat på det.

  2. Bokföring enligt Monika

    Läste min första Marianne Cedervall förra vintern, vilket i sig borde vara märkligt eftersom jag gillar deckare i allmänhet och Gotland i synnerhet. Tyvärr gick inte den riktigt hem hos mig, men jag kan nog tänka mig att läsa någon senare bok av henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s