Tisdagtrion: Länder på S

Ugglan och bokens Tisdagstrion handlar om att tipsa om tre böcker på veckans tema och att ta del av andra deltagares tips.

Veckans tema: Böcker av författare från land/länder som börjar på bokstaven S

Jag tänkte att jag skulle göra ett tema i temat så jag har valt tre böcker av män från afrikanska länder som börjar på S.

Utvandringens tid av Tayeb Salih från Sudan kom ut 1966 och berättar historien om Mustafa Sa’id. Jag läste boken som kurslitteratur när jag läste Postkoloniala litteraturstudier på universitetet för några år sedan och hade aldrig tolkat den så som man ”borde” om det inte vore för att det var just en kursbok och jag fick hjälp med tolkningen. Lite långrandigt men läsvärt i det långa loppet.

Dolda i det fullt synliga av Nuruddin Farah från Somalia kom ut 2014 och handlar om familjen som blir kvar när FN-diplomaten Aar mördas. Hans barns mamma har lämnat familjen för länge sedan så därför tänker hans syster ta sig an barnen, men då dyker plötsligt den opålitliga mamman upp igen och vill vara med barnen. Intressanta karaktärer men lite platt dramaturgi.

Fördolt är minnet av människan av Mohamed Mbougar Sarr från Senegal kom ut i år och jag har inte läst den ännu men den står på min tbr-lista. Boken påminner till storyn om 2666 av Bolaño vilket borde avskräcka mig då jag inte var superförtjust i den. Samtidigt så lockar det onekligen att läsa om jakten på en mystiskt försvunnen författare, och desto mer när jakten leder oss till kolonialismen.

20 reaktioner på ”Tisdagtrion: Länder på S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s