Månadssummering april 2023

Aprils läsning resulterade inte i så många titlar. Det blev en annorlunda lässtrategi också där jag efter Sommarboken påbörjade Outlander som jag fick lägga åt sidan för att hinna med Anna Karenina innan teaterföreställningen. Jag hann inte klart och fick lägga den åt sidan för att påbörja bokcirkelboken Om snö och guld. Den cirkeln blev framflyttad så jag la den åt sidan och snabbläste istället bone.dikter som skulle återlämnas till bibblan och Klara och solen till nästa bokcirkel. Nu efter den cirkeln läste jag klart Om snö och guld och de övriga två påbörjade ämnar jag läsa klart under maj.

Jag har haft lite dålig läsro under april också, varit trött mycket och fastnat i fåniga spel och mobilklipp. Kan vi enas om att vi egentligen avskyr de här mobilklippen men ändå fastnar vi i dem? När jag är trött sugs jag in där och när jag är piggare är jag irriterad över att det är så många filmklipp. Jag var förvisso krasslig några dagar efter påsk och jag har varit på begravning så det finns väl visst fog för koncentrationssvårigheter.

April har varit ganska innehållsrik kulturellt. Jag inledde med Franska trion-konsert följt av Tosca på Operan. Därefter Sommarboken på Stadsteatern och Avantgardet i Uppsala. Sen blev det Anna Karenina på Orionteatern och Roger Waters och Stefan Sundström tätt inpå varandra. Diamant Salihu på Akademibokhandel och en bokcirkel fick avsluta aprils kulturella schema. Träningen har varit ojämn men ok efter omständigheterna och sista helgen blev det både vandring och långlöpning.

Utmaningsmässigt har det varit uselt. De fyra böckerna jag läste ut bestod av en omläsning och tre biblioteksböcker så resultatet på Rensa bokhyllan är detsamma som efter mars. Å andra sidan ligger jag så bra till så det är lugnt. Vidga vyerna blev en ynka Finlandpoäng och Selma har jag inte alls orkat ta tag i.

Status utmaningar

Rensa bokhyllan: 0 st. totalt 15/36
Vidga vyerna: 1 p. totalt 9 p.
Selma Lagerlöf: 0 böcker lästa, 0 tv-serier kollade

Månadens bästa: Ingen
Hm, jag gillade alla men ingen stod riktigt ut.

Månadens aha-uplevelse: Sommarboken
Jag tyckte boken var sådär första gången, och sådär vid omläsningen men efter att jag sett föreställningen så förstod jag den mycket bättre och den drabbade mig hårt p.g.a. tema döden.

Lästa böcker april 2023:

 • Sommarboken av Tove Jansson (omläsning)
 • bone.dikter av Yrsa Daley-Ward
 • Klara och solen av Kazuo Ishiguro
 • Om snö och guld av Inger Edelfeldt

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 4
Svenska/engelska: 4 / 0
Fysisk bok/e-bok/ljudbok: 3 / 1 / 0

Barnböcker (0-12): 0
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 0
Skönlitteratur: 4

Ursprung

Hyllvärmare: 0
Bokhylleböcker: 0
Nyinkommet: 0
Omläsning: 1
Biblioteksböcker: 3
Lånat: 0
Radioföljetong: 0
Rec.ex: 0

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 4
Kvinnor/män/icke-binär: 3 / 1 / 0

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 4
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Finland: 1
 • Storbritannien: 2
 • Sverige: 1

2 reaktioner på ”Månadssummering april 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s