En smakebit på søndag: Klara och solen

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit ganska bra. I torsdags begravde vi min pappa och det var en väldigt fin och trevlig begravning. Vi är inte alls troende i min familj och jag tycker det blev en jättebra ceremoni med minnestalet och musiken vi valt. Igår vandrade jag 16 km på Sörmlandsleden och idag var det provlöpning av 27 km av maratonbanan. Så med de 70 000 stegen in på kontot sitter jag rätt nöjd i soffan ikväll.

I onsdags var det träff med Veganbokprat och diskussion av Klara och solen. Vi sågs på restaurangen Holy cow och det roliga är att jag såg i min 5-årsdagbok (som jag ju slarvar med att fylla i) att för exakt år sedan var jag också på Holy cow men med min andra bokcirkel! 🙂 De flesta gillade boken, några störde sig på att man inte fick veta allt men eftersom det var en AI som var berättarröst är ju inte det så märkligt. Jag hoppas orka skriva en recension snart, jag hamnar bara mer och mer efter med mina recensioner just nu.

Himlen sedd från det bakre sovrumsfönstret var mycket större än glipan av himmel vid butiken – och den uppvisade förvånansvärt stora variationer. Ibland hade den samma färg som citronerna i fruktskålen, sedan kunde den bli grå som skärbrädorna av skiffer. När Josie inte mådde bra kunde den få samma färg som hennes uppkastningar eller bleka avföring, och den kunde till och med uppvisa strimmor av blod. Ibland blev himlen indelad i en rad fyrkantiga segment där vart och ett hade en egen violett nyans.

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Klara och solen

  1. Paula Merio

    Beklagar sorgen efter din pappa, .
    Jag har läst Never let me go av författaren. den här titeln har inte lockat så mycket. Tack för smakbit, o trevlig Valborgshelg

  2. Åsa

    Den har jag faktiskt funderat på att läsa, men så föll den bort på något sätt, tack för påminnelse och smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s