En smakebit på søndag: Outlander

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Ännu en vecka har passerat och ännu en begravning har bevittnats. I samma kapell och på samma bänk satt jag. Kändes ganska märkligt faktiskt men nu hoppas jag att det är lugnt ett tag framöver.

Annars har veckan varit rätt lugn. I tisdags var jag på bokcirkel och pratade om Om snö och guld och åt fantastisk napolitansk pizza. I torsdags hängde jag äntligen på löpgruppens kvalitetspass och sprang korta intervaller. Jag tror det var årets första fartpass då jag tagit det lugnt men det gick bra. Idag var det långpass igen och för första gången sedan december behövde jag inte sova middag efteråt. Det borde ändå betyda att träningen har gett lite resultat.

Igår var det stor lärardemonstration här i Stockholm för att protestera mot nedskärningarna som görs. Vi är många lärare som drabbas av kollegor som försvinner och andra försämringar till hösten och vi är genuint oroade över både vår egen arbetsmiljö och barnens framtid.

I månader har det gått segt med bloggandet och jag har så svårt att få tummen ur att skriva recensioner just nu. Jag ligger hur back som helst på den fronten. Inte blev det bättre av att jag äntligen satt mig ner igår och fick till en längre lässtund med Outlander än de 5-10 minuterspass hittills som jag skrev om på bloggen igår. Nej, nu vill jag ju inte göra något annat än att läsa vidare, vilket i och för sig är en härlig känsla! Jag har ju sett serien och köpte de fyra första böckerna efter att jag sett säsong 1 men sen tog det ett par år innan jag kom mig för att börja läsa.

 ”Who are you” I gasped, jerking backwards. ”And what are you doing here?” Hearing my voice, the unseen assailant relaxed his grip.

”I might ask the same of you Sassenach” said the deep, soft voice of Jamie MacTavish, and I relaxed a little in relief. There was a stirring in the straw and he sat up.

”Though I suppose I could guess” he added dryly. ”How far d’ye think you’d get, lassie, on a dark night and a strange horse, wi’ half the MacKenzie clan after ye by morning?”

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Outlander

 1. Paula Merio

  Henne har jag hört talas om, men varken läst eller sett serien. Jag har svårt att förstå att man vill läsa en bok som man redan sett på film? Då vet man ju redan hur det går? Jag är förmodligen konstig, för visst kan man ju läsa om en bra bok också, även om det sällan händer för mig, då jag har så många olästa böcker som väntar. Tack för smakbit, hoppas era protester hjälper, vi ska baske mig inte spara in på barnen!

  1. Haha, ja jag vet hur det går men det är resan jag vill vara med om igen. Plus att det är så himla mycket som skalas bort i en tv-serie/film. Jag är dålig på att läsa om men blev faktiskt sugen häromdagen på att göra just det med et par böcker.

 2. Ja, du vet ju vad jag tycker om Outlander 😉 Såg att det är demonstrationer på flera orter, det behövs verkligen resurser i skolan! Låter härligt med träningen där, även om löpning inte är för mig.

 3. Bokföring enligt Monika

  Ja, du vet ju förmodligen vad även jag tycker om Outlander så jag kommenterar inte det igen 😉

  Jag hoppas verkligen att skolan kan få bli bra igen. Den har ju bevisligen varit det, men sedan lyckades de förstöra den.

 4. Åsa

  Hoppas det går att vända skutan med alla försämringar som pågått under så många år nu, på alla håll och kanter, så alltså även skolan. Var är visionerna om förbättringar undrar jag ofta. Inget som lyfter bara sänker. Demonstrationer kan uppmärksammas för stunden, sen… inget mer. Trist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s