Just nu i maj 2023


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt njuter av och längtar efter just nu.

Just nu läser jag Outlander och Anna Karenina. Bägge läser jag i snigeltempo för som jag förklarade häromdagen påbörjade jag dem innan en rad bokcirkelböcker och annat trängde sig emellan. Nu läser jag Anna Karenina på väg till jobbet (på väg hem är jag för trött för att läsa) och Outlander innan jag somnar (d.v.s. typ 5-10 minuters läsning). Vilket betyder att jag kommer en handfull sidor framåt åt gången. Just idag tog jag mig faktiskt i kragen och la undan ipaden här på morgonkvisten och läste istället ett helt kapitel i Outlander och jag ska nog läsa lite mer ikväll.

Just nu tittar jag inte på något. Jag orkar inte börja med något. Tänker ibland att jag kanske borde titta på något, går in och bläddrar lite på svt men hittar inget som lockar. Däremot är jag sugen på att se om Outlander, säsong 1, när jag väl blir kvar med boken.

Just nu lyssnar jag varje dag på koltrasten som kvittrar och kvittrar utanför vårt hus. Jag vet inte om det är en eller flera, kan ingenting om deras revirskapande, men han sjunger så högt att det till och med hörs när balkongdörren är stängd.

Just nu njuter jag av en solig ledig lördag som delvis ska ägnas åt att delta i Sveriges lärares demonstration mot nedskärningarna som just nu sker inom skolvärlden. Höstterminen kommer att bli tuff, det kan jag säga.

Just nu längtar jag efter… det är lite för tidigt att säga sommarlovet va? Innan dess har jag jag inte alltför mycket på schemat men Depeche Mode ser jag fram emot!

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

3 reaktioner på ”Just nu i maj 2023

  1. Bokföring enligt Monika

    Det är inte direkt några tunnisar du försöker ta dig igenom … Jag har faktiskt läst Outlander (och sett första säsongen), men det blir inte mer av vare sig böcker eller serie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s