Hett i hyllan: Colonialism/Postcolonialism

hettihyllanBokdivisionen fortsätter att haka på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Våren 2021 (tror jag) läste jag en überintressant kurs som hette Postkoloniala litteraturstudier på Stockholms universitet. Vi läste massor med tankeväckande litteratur där men jag ser att de ändrat rätt mycket av litteraturlistan sedan dess. En bok vi inte läste men som kursledaren rekommenderade var Colonialism/Postcolonialism av Ania Loomba vilken jag köpte på nätet i december 2021 då jag vill fortsätta fördjupa mig i ämnet.

De har faktiskt en annan intressant kurs på SU också som heter Postkolonial teori och historia som jag kan tänka mig att läsa längre fram. Nästa år ska jag nog läsa till VFU-handledare igen så jag behöver hålla mig borta från andra studier. Det är ju dock så mycket roligare att plugga tillsammans med andra än att läsa helt ensam!

7 reaktioner på ”Hett i hyllan: Colonialism/Postcolonialism

  1. Bokföring enligt Monika

    Ibland får jag för mig att jag vill plugga något, men sedan minns jag hur jag blev och hur jag mådde sist jag gjorde det. Då vill jag inte längre 😳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s