Min majläsning

Linda har en seg skön söndag och slänger ur sig en näve frågor som jag måste svara på:

Hur har din söndag varit hittills?
Helt ok, jag inledde morgonen med att surfa slött men sitter nu och försöker skriva på en inlämningsuppgift om ledarskap i klassrummet. Det går sådär märker ni kanske då jag lyckas få tid till att skriva detta inlägg…

Vad läser du just nu?
Jag ska precis börja med Ugglemasken av Brigitte Gacha som jag ju fick hem för ett tag sedan men det har kommit annat i vägen. På paddan eller i mobilen läser jag Allra hemskaste syster av Lina Forss som jag fått via Booked. Dessutom tragglar jag mig igenom allehanda kurslitteratur.

Hur ser din majläsning ut?
Först och främst vill jag läsa Ugglemasken då jag tycker att jag haft den hemma ett tag. Jag måste ju också fullfölja Allra hemskaste syster då den är ett åtagande. Dessutom har jag åtagit mig att följa med enligt O till Italien genom att läsa Primtalens ensamhet av Paolo Giordani. Till bokcirkeln som jag träffar regelbundet ska jag läsa Vi ses på Place de la Sorbonne av Justine Lévy. Vi får se om det blir något annat utöver detta men jag har sista dagen i skolan 7 juni så tragglandet av kurslitteratur kommer att fortgå i fem veckor till.

edit: Jag tackar Lotten för att hon via sitt inlägg påminde mig om att jag också tackat ja till En bokcirkel för allas bloggbokprat om Jellicoe Road vilket förvisso pågår in i juni så det är möjligt att jag inte börjar med den förrän då. Först måste jag dessutom få tag i den och jag tävlar febrilt. 🙂

Är det någon läsutmaning du är sugen på att hoppa på?
Jag har sneglat på Lyrans klassikerutmaning men med tanke på att jag redan har ganska många utmaningar som jag redovisade häromdagen så tror jag att jag avstår. I sommar vill jag nog läsa lite vad som faller mig in men det är mycket möjligt att det blir någon klassiker.

Vilken bok kommer du att skriva om härnäst?
Förmodligen Allra hemskaste syster eftersom det börjar bli läge för mig att avge den första rapporten av två angående den.

7 reaktioner på ”Min majläsning

  1. Jag tyckte om både Vi ses på Place de la Sorbonne och En ovärdig dotter. Tyckte även mycket om Lévy när hon var på Internationell Författarscen i våras.

  2. Skulle vara kul att läsa även andra boken av Levy och den finns hemma, så det är egentligen ingenting (förutom galet många olästa böcker) som hindrar mig. Kul att läsa dina svar!

  3. Levy står på min önskelista;-)
    Jag har inte anmält mig till bokbloggpratet än eftersom boken inte kommit men jag ska nog göra det…
    Ska bli intressant att se vad du tycker om Ugglemasken!
    Och så har jag läst Överenskommelser:-D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s