Tematrio – Ätbart

Veckans tematrio hos Lyrans noblesser:

Berätta om tre (gärna bra) böcker med något ätbart i titeln!

1. Eremitkräftor kanske man inte äter men däremot kräftor petar jag i mig ibland. Eremitkräftorna av Anne B. Ragde är del två i trilogin om familjen Neshov vilken inleds med Berlinerpopplarna. Det var min första bekantskap med denne författare och jag gillade väldigt mycket. Det är fantastiska människoskildringar av alla de möjliga slag och jag sög i mig av hela atmosfären. Jag har en oläst Ragdebok hemma, Arseniktornet, men hittills har jag inte funnit tid för den.

2. Nudelbagaren av Ma Jian har jag haft med förut i en tematrio men nudlar äter jag tämligen ofta och boken var bra så jag känner att det är ok med en repris!

3. Fåglar är det många som äter men själv gör jag det inte. Sedan ca 20 år tillbaka håller jag mig till mjölkprodukter, svampar, bönor, fisk och skaldjur för att tillgodose mitt proteinbehov. Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami är min hittills absoluta favoritbok och min absoluta favoritförfattare. En skruvad fantastisk berättelse som snuddar vid andra dimensioner, innehåller lite tafflig erotik, en del matlagning, livfulla tjejer, någon katt, ingående skildringar av krigsotrevligheter och framför allt brunnar! Jag kan inte reklama den nog så läs, läs, läs!

6 reaktioner på ”Tematrio – Ätbart

  1. Fågeln som vred upp världen har jag börjat på och den ligger och tittar på mig i sovrummet. Kom andra böcker emellan. Tar emot att den är så tjock…fast å andra sidan så kan man alltid ta upp en bok av Murakami och börja var som helst…så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s