I dödsskuggans land

Titel: I dödsskuggans land
Författare: Alden Bell

Förlag: Mix förlag
Sidantal: 252
Utgivningsår: 2012

Utläst: 2 nov 2012
Mitt betyg: 3/5

Jag blev nyfiken på den här boken när jag satt och bläddrade igenom Mix förlags katalog. Bakom pseudonymen Alden Bell döljer sig Joshua Gaylord och det finns en intressant intervju med honom hos Swedish Zombie i samband med att denna bok gavs ut på svenska.

Temple är runt 15 år och befinner sig i det postapokalyptiska USA. Zombier är numera en del av världen och Temple gör sitt bästa för att överleva. Hon gör det bra, hon reser runt i landet med sin stora kniv, tuffa attityd och snabba reflexer. När hon får sova hos ett kollektiv av människor blir hon utsatt för försök till ofredande och hon råkar döda mannen i fråga. Hon får hjälp att ta sig därifrån men mannens bror är henne på spåren och vill hämnas.

Jag var ju lite mätt på hjärnsubstans efter att ha läst Det röda fältet men det är faktiskt inte så frekvent förekommande med dylikt i den här boken. Zombierna är inte det stora problemet för Temple och många av dem är väldigt harmlösa. Efter att ha sett bl.a. filmer som 28 dagar senare och tv-serien The Walking Dead  förfasas jag när Temple lugnt och stilla går fram till zombier och rör vid dem men inser snabbt att hon vet vad hon håller på med. Boken är otroligt lättläst och jag gillar verkligen Temple och hennes fascination för världen och dess beståndsdelar. Ändå är det någonting som fattas mig, jag hade gärna fått mer av historien. Å andra sidan är Temple hela tiden på genomresa och medan vi åker med henne tar vi del av de fragment av hennes egen historia som hon ännu bär med sig.

I dagarna har uppföljaren precis kommit ut på engelska: Exit Kingdom heter den och handlar om Temples förföljare Moses Todd.

Köp på Adlibris eller Bokus

Tack till Mix förlag för recensionsexemplar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s