Min blogg är min läsdagbok

På förekommen anledning (lite storm på bokbloggarhavet) så känner jag att jag måste förtydliga min egen insats och ansats med denna blogg:

 • Jag skriver om alla skönlitterära böcker jag läst på min blogg eftersom att det är min läsdagbok.
 • Mina så kallade recensioner är fulla av subjektivt tyckande eftersom att det är min blogg.
 • Jag har inga djuplodande analyser i mina så kallade recensioner eftersom att jag inte är särskilt analytiskt lagd.
 • Jag har inte heller några direkta analyser av litterär kvalitet eftersom att jag inte begriper mig på sådant.
 • Jag försöker att berätta varför jag tycker en bok är bu eller bä men ibland finner jag inga lämpliga ord eller inspirationen tryter.
 • Ibland har jag knappt något alls att skriva om en bok men jag försöker ändå eftersom att min blogg är min läsdagbok och när jag sitter på hemmet (om nätet finns kvar då) så ska jag kunna bläddra bland 50 års blogginlägg och minnas mina lästa böcker. 🙂

6 reaktioner på ”Min blogg är min läsdagbok

 1. Jag vill bara säga: så klart! Jag läser bokbloggare för att de ger mig en personlig synvinkel på böcker jag har läst eller inte läst eller kanske aldrig kommer att läsa. Nej, den där stormen, jag sorterar in den under rubriken Saker jag inte förstår och folk jag inte bryr mig om 😉

  1. Jag finner sällan tidningsrecensioner intressanta, de är ofta så objektivt och opersonligt skrivna att jag inte ens fattar om skribenten gillade boken eller inte. Vilket kanske säger mer om mig än de som skriver men hur som helst så är det så, såklart.

 2. Haha underbart! Jag har precis samma ambition som du – jag skriver mest för min egen skull, för att hålla koll på böckerna som jag har läst. Orka skriva för långa, analytiska recensioner. Jag tycker inte ens om att läsa sånt av andra bokbloggare.

  1. Det roliga är att jag just precis idag fick väldigt mycket beröm för min analytiska förmåga vilken i och för sig avsåg förmågan att reflektera över elevers matematiska utveckling och inte litteratur. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s