Synvilla

Titel: Synvilla
Författare: Karina Berg Johansson

Förlag: Rabén & Sjögren
Sidantal: 159
Utgivningsår: 2011 (Originalupplaga: 2010)

Utläst: 11 februari 2013
Mitt betyg: 3/5

Lingonhjärta skrev så övertygande om Karina Berg Johanssons förträffliga författarskap (och trevliga person) att jag bara blev tvungen att gå in på bibblan och låna hem allt de hade i elektroniskt format. Jag ville läsa dem kronologiskt och började därför med denna.

Som en parentes måste jag nämna att jag var som uppslukad av denna bok en kväll i soffan medan resten av familjen spelade TV-spel men av någon anledning  raderades den sedan ur mitt minne. Helt totalt! Jag hittade den på iPaden efter ca 3 veckor och mindes då att jag hade hållit på att läsa den. Jag vet fortfarande inte hur detta kunde inträffa men händelsen påverkade min uppfattning av boken litegrann på så vis att jag hade svårt att hitta tillbaka till några av karaktärerna och visste ibland inte vem som var vem.

Det är snart dags för avslutning i 9:an och klassen är på väg till Gotland för sin sista klassresa tillsammans. Samuel tänker inte följa med de andra hem igen, han vet inte hur eller när men det är på den här resan det ska ske, det är nu han ska ta livet av sig. Han passar inte bland de andra, det har han aldrig gjort och Emelie kommer ändå aldrig att tycka om honom. Emelie, populära tjejen, som han är kär i, trots att han knappt fattar varför.

Jag sögs som sagt snabbt in i den här historien och det var otroligt spännande, så spännande att jag inte kan förstå hur jag kunde glömma bort den! Historien är levande skildrad och jag upplever känslan av att befinna mig i myllret av 15-åringar på ett somrigt Gotland. Den håller otroligt väl hela vägen fram till slutet som jag inte riktigt greppar samtidigt som jag tycker att det finns en hel del trådar som inte riktigt knyts ihop ordentligt. Jag är dock imponerad av Berg Johanssons berättartalang och jag kommer att läsa både Den sista utvägen och Villebråd också.

Köp på Adlibris eller Bokus

2 reaktioner på ”Synvilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s