Lucka 5 – Bookseller/Diagram Prize for Oddest Title of the Year

julkalender 2013

Bookseller/Diagram Prize for Oddest Title of the Year

Det här priset skapades som ett plojpris under bokmässa i Frankfurt 1978 av Londonföretaget Diagram Group. 1979 tog det det brittiska magasinet Bookseller vid och sedan dess ligger de bakom priset. Från början var de en jury som utsåg vinnaren men sedan 2000 avgörs det hela genom att allmänheten får rösta på The Bookseller’s hemsida.

Det är tydligen inte helt enkelt att dela ut detta pris. Två gånger har ingen vinnare utsetts eftersom att ingen titel då bedömts tillräckligt konstig. Horace Bent, som är den som håller i organisationen kring priset på The Bookseller, har vissa år haft klagomål på allmänhetens val och 2008 års vinnartitel visade sig vara skapad i en maskin som skapar en titel baserat på komplexa internet- och databassökningar.

2013 års pristagare  var Goblinproofing One’s Chicken Coop av Reginald Bakeley och bland tidigare års pristagare känner jag igen… ja, inte en enda författare, vilket inte är så konstigt kanske med tanke på prisets natur.

För information om fler underliga titlar besök The Bookseller’s hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s