Lucka 11 – Icelandic Literary Prize

julkalender 2013

Icelandic Literary Prize

Íslensku bókmenntaverðlaunin delas sedan 1989 varje år ut av Icelandic Publishers Association och det går till två böcker. Ett pris går till skönlitteratur eller poesi och ett till akademisk- eller facklitteratur. I början av december nomineras fem böcker  i varje kategori och i januari utses sedan vinnarna av en kommitté. Pristagaren vinner 1 000 000 isländska kronor vilket inte är mycket mer än ca 50 000 kr enligt devisen ”ta bort en nolla och dela med två” vilken gällde när jag var på Island i somras.

2012 års pristagare blev Eiríkur Örn Norðdahl för boken Illska. Hans Gift för nybörjare har jag velat läsa ett bra tag nu sedan jag fick nys om den i våras. Bland tidigare års pristagare har jag läst och älskat Jón Kalman Stefánsson och jag har Hallgrímur Helgason, Gyrðir Elíasson och Vigdís Grímsdóttir på min vill läsa-lista!

För mer information  besök prisutdelarnas hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s