En smakebit på søndag: Kungens barn

en smakebit

Norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten uppmanar varje söndag bokbloggare att välja ett stycke ur en bok du läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Aktuella smakbitar hittar du här.

Förutom Canada, som jag inte är klar medläser jag för tillfället Kungens barn av Sonya Hartnett. Det är andra världskriget och syskonen Cecily och Jeremy måste lämna sina föräldrar och London för att sättas i säkerhet på den engelska landsbygden. Under tågresan tänker Cecily på de intryck som mötte henne när de anlände till stationen:

Kungens barnDet var fullt av barn, i alla längder och åldrar, några var välklädda med putsade kängor och borstade hattar, andra bar solkiga trasor. Somliga pladdrade som papegojor och flinade till höger och vänster, andra snyftade i näsdukar som de kramade i näven. Somliga höll syskon i handen, de flesta bar på gasmasker, många av de yngre höll hårt i stirrande leksaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s