En smakebit på søndag: Maraton och andra långlopp

en smakebit

Norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten uppmanar varje söndag bokbloggare att välja ett stycke ur en bok du läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Aktuella smakbitar hittar du här.

Jag har precis läst ut Szalkais bok men håller annars fortfarande på med Canada och Kungens barn så för att inte upprepa mig med de böckerna blir det härmed ett litet utdrag ur Maraton och andra långlopp om de positiva effekterna av att springa långpass:

Maraton och andra långloppGenom att träna långpass regelbundet kommer du att få många positiva träningseffekter. Du kommer att få uthålligare muskler och du lär kroppen effektivt att använda fett som energikälla. Faktiskt ökar graden av fettutnyttjande markant genom regelbundna långpass. Vidare har långpasset mycket bra effekt på de små syresättande blodkärlen i musklerna, kapillärerna, och på den enzymaktivitet som behövs ute i musklerna för att utbytet av syre och energi till dina arbetande muskler ska vara så effektivt som möjligt. Alla de här effekterna får du maximalt tack vare den långa tiden du springer, trots att passet inte går i hög fart.

Så vad väntar ni på? Ut och spring nu!

6 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Maraton och andra långlopp

    1. Kul! Själv har jag svårt för löpband, det blir så enahanda och man missar hela naturupplevelsen. Men visst är det bra att det finns att tillgå när man som du faktiskt inte mår bra av den friska luften!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s