Världens barn-boktips Gatans prins

Jag hänger på Feelgoodbibliotekarien och levererar ett boktips på temat Världens barn. Om du vill kan du gärna ge en gåva till Världens barn.

gatans-prins

Shegué är föräldralös och bor i en kartong på gatan. Varje morgon går han med en kompis till soptippen för att hämta skrot som de sedan tillverkar leksaker av. En dag gör Shegué ett musikinstrument med vilket han gör succé.

Den här boken visar hur det kan vara att leva som gatubarn i Kinshasa, Kongo och hur tillvaron kan te sig där. Shegué är både föräldralös, fattig och hemlös och utsätts för stora faror. Samtidigt är han påhittig och det finns hopp i boken. För några år sedan läste jag denna bok för en förskolegrupp med femåringar jag hade. Det finns massor av saker att diskutera när man läser den här boken och det var stort för dem att höra att Shegué var övergiven av sina föräldrar, att han fick bo i en kartong, att han var tvungen att arbeta och att han fick leta saker att sälja på en soptipp.

Jag skänkte ett bidrag till Världens barn via Swish som fram till och med imorgon dubblar ditt skickade bidrag.

#världensbarn  #boblmaf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s