Bokbloggsjerka 3-6 okt

Long time no seen. Dags för veckans bokbloggsjerka:

jerkabildPlanerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga? 

Alltså, jag älskar att planera! Känslan av att utforma ett helt nytt perfekt projekt är något jag verkligen, verkligen gillar. Fas 2 – genomförandefasen brukar vid lyckosamma tillfällen åtminstone påbörjas medan fas 3 – avslutet sällan nås. Nu hoppas jag förvisso att jag klarar alla tre faser under vårens examensarbete-skrivande annars blir det ju tråkigt.

Men nu gällde det läsning och på A svarar jag att jo, ganska ofta brukar jag försöka planera vad jag ska läsa och särskilt när det är recex, bokcirkelböcker och sådant som ska klämmas in inom en viss tidsrymd. På B svarar jag att jag skriver listor på alla recex jag måste ta itu med och jag brukar försöka göra en månadsplanering här på bloggen. På C (frågan lyder: hur blir utfallet?) svarar jag att det brukar gå sådär. Recexen har blivit så fasligt bortglömda detta år att jag förbjuder mig själv att be om nya tills jag betat av de gamla. (Tyvärr går det sådär och senast i förrgår bad jag om ett nytt). Vad gäller bokcirkelböckerna så brukar jag hetsläsa dem tre dagar innan träffen och varannan gång hinner jag och varannan gång har jag halva boken kvar.

Med övriga böcker så handlar det dels om vad jag för tillfället är sugen på och dels om övriga utmaningar eller åtaganden. Som att jag har en ambition att få en större geografisk spridning på mina lästa böcker eller att jag vill beta av ett par böcker i den feministiska litteraturkanonen eller att jag vill hugga tag i några hyllvärmare.

Så jo men nej men kanske blir det sammanfattande svaret på veckans jerka. (För övrigt ett av mina standardsvar enligt sambon)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s