Mitt bloggår 2014 och planer för 2015

Mitt tredje bloggår blev mitt sämsta hittills om vi mäter engagemang men det får bli så ibland. Nu när jag tittar på det så skrev jag 176 inlägg mot 215 året innan. Inte så jättestor skillnad kanske men det märktes en tydlig skillnad i antalet bloggbesökare och interaktionsfrekvens. Jag har aldrig haft för avsikt att vara en toppbloggare men det är klart att det är roligare när siffrorna pekar uppåt. Fast en sak jag faktiskt prioriterat åtminstone under hösten är att lägga mig tidigare och då har jag valt bort bloggen många kvällar för att jag inte hunnit. Trots detta var jag sjuk ovanligt ofta under hösten, vilket också kan bero på den dubbla arbetsbörda jag haft under lång tid nu, men jag måste kanske lägga mig ännu tidigare detta år för att balansera livet. Under detta år kommer jag fortsätta att inte ha bloggandet som ett måste utan klämma in det där det finns lust och tid.

Det jag är mest besviken på mig själv för är att jag varit för dålig på att recensera mina lästa titlar. Jag har massor av lästa men obloggade böcker och som är lästa för så länge sedan att jag ibland knappt minns dem. Det här gnager så i mig att jag vet att jag förr eller senare kommer att pränta ner dem men framför allt ska jag förbättra mig starkt gällande detta. Jag tror jag har för höga krav på mkig själv gällande vad jag ska skriva, fast att jag ändå aldrig skriver något högtravande. Jag ska också ta för vana att när jag är trött krafsa ner grundstommen för recensionen. Jag vill gärna ha bilder, fakta och länkar med och det tar en liten stund att samla ihop allt vilket också gjort att jag dragit mig för att skriva recensioner för att det tar lång tid.

Utmaningarna har jag redan sammanfattat och jag är ändå nöjd med utfallet men tänker inte dra på mig något annat än en Feministisk femma. Säkerligen dyker det upp någon spännande utmaning jag inte kan låta bli och i höst är jag ju fri att göra vad jag vill (typ!) så då kanske jag resonerar annorlunda. Jag kan göra listor som inspirationslistor istället om jag vill läsa något specifikt. Jag har ju redan en ”vill läsa”-sida som kan behöva piffas upp.

Läsplaneringar och månadssummeringar fortsätter jag med även detta år då det passar mig så bra. Inte för att jag följer planeringen men det är lite utav en högtidsstund att fundera över vad jag vill läsa!

Jag tror att det trillat in färre böcker i hemmet under 2014 än 2013. Jag har medvetet köpt färre böcker, inte för att jag behöver låta bli utan för att jag helt enkelt insett att det bara är vissa böcker jag vill äga. Jag fortsätter med detta nästa år och kommer åtminstone under våren akta mig för recensionsexemplar.

Generellt kommer hela våren att andas examensarbete och jag tänker vara försiktig med alla former av måsten och åtaganden. Träning på rimlig nivå och läsning och bloggande där det passar. Fast det är ändå sjukt typiskt mig att dra på mig en ny hobby i såna här lägen. Det enda jag tänker på just nu är att måla och eftersom jag inte kan det så måste jag googla och youtuba massor. Ni som följt mig ett tag börjar nog känna igen mönstret vid det här laget. Jag har tvångsgooglat både virkning, löpning, styrketräning, kajakpaddling, vandring, dagboksskrivande och nu art journaling. Å andra sidan har jag nu tonvis med nya hobbier som jag kan växla emellan!

Väl mött under bloggåret 2015!

 

2 reaktioner på ”Mitt bloggår 2014 och planer för 2015

  1. Jag har märkt att med nytt jobb och en del sjukdomar under hösten har inte orken räckt till för allt, men eftersom jag också får energi av bloggandet så har jag ändå uppehållit en nivå. Viktigt är det väl att det inte blir krav utan att man gör det på den nivå som ger energi istället för att ta energi. Låter som du har en plan för det 😉
    Det som hjälpt mig lite är att jag direkt när jag läst boken skapar ett inlägg där jag skriver ner ostrukturerade stolpar om vad jag tycker. Gör jag inte det så glömmer jag vad jag tyckte!
    Lycka till med ditt 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s