Hett i hyllan: Feberflickan

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I oktober 2012 blev jag fb-gillare nr 100 hos förlaget och vann ett ex av Feberflickan av Elisabeth Östnäs. Den var en väldig snackis på bloggarna när det begav sig och folk verkade gilla den så jag blev glad att jag fick tag i ett ex. Nätbokhandlarna beskriver den som en skräckroman i den gamla andan och jag gillar ju skräck så det låter bra. Det här var Östnäs debut och efter den verkar hon ha skrivit en historisk trilogi för ungdomar och bidragit med en novell till en skräcknovellsantologi vid namn 13 svarta sagor från Swedish Zombie (vilken jag möjligtvis har en e-utgåva av).

Nu alldeles i dagarna har hon också skrivit den tionde delen i en serie som heter Släkten vilken ges ut av Historiska Media där olika författare skrivit varsin del i en släktsaga som sträcker sig från vikingatiden och fram till i dag. Jag har inte läst någon utav dem men har läst om projektet och är intresserad. Ju äldre jag blivit desto mer intresserad av historia har jag blivit (vilket verkar vara ett vanligt och förmodligen högst naturligt fenomen) och precis som att man inser att det finns fler böcker i världen än man kommer hinna läsa innan man dör så känner jag att det finns fler historiska händelser och personer som skett i världen än som jag kommer hinna lära mig om innan jag dör. Men man får plocka några korn här och där. och försöka greppa det man mäktar med helt enkelt!

 

8 reaktioner på ”Hett i hyllan: Feberflickan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s