En smakebit på søndag: Yoga för dig som tränar

Norska bokbloggen Betraktninger är den som numera varje söndag uppmanar bokbloggare att välja ett stycke ur en bok du läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Den här veckan drog jobbet igång och dessutom var det ett nytt jobb jag började. Samma yrke men ny arbetsplats. Detta har, i kombination med en bokcirkelkväll, en Säkert!-kväll på Gröna Lund samt en Roger Waters-kväll på Friends arena, gjort att jag inte läst så mycket. Man blir bra trött av nytt jobb. Fast jag har åtminstone läst varje morgon vilket inte blir så supermycket då jag numera endast har ca 15 min resväg till jobbet. Plus en liten promenad.

Så jag har ännu inte läst ut förra veckans smakbit: Stockholmspesten men jag har småläst lite i denna Yogabok vilken verkar riktigt bra. Jag föredrar att yoga online med ”Yoga with Adriene”. Har du inte testat det så rekommenderar jag henne starkt! Men jag har också varit på jakt efter grenspecifika yogapositioner som är extra bra för den som springer eller styrketränar och det är exakt vad den här boken innehåller! Samt för den som cyklar, simmar eller åker längdskidor men inget av dem gör jag som huvudsport utan mer sporadiskt. Smakbiten kommer från det inledande kapitlet.

Varför ska du som tränar utöva yoga?

Ett förebyggande rörlighetsarbete är alltid ett bättre, billigare och mindre tidskrävande alternativ till olika behandlingsprogram efter skada. Att utveckla förmågan att producera en större kraftutveckling medan du kan behålla ett fullgott rörelseutslag med god teknik och snål rörelseekonomi betyder i realiteten att du blir snabbare och uthålligare, kan lyfta tyngre vikter och göra fler repetitioner. Och det kan vara skillnaden mellan en förslitningsskada och en skadefri säsong.

Ett tips är att boken är väldigt billig hos Adlibris just nu!

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Yoga för dig som tränar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s