Hett i hyllan: Tiggarflickan

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Bara några hyllvärmare kvar från 2013 nu. I december vann jag ett ex av  Alice Munros Tiggarflickan inne hos Anna på och dagarna går. Jag hade läst en novellsamling av Munro som jag gillat och så ville jag gärna läsa mer. Jag ska dock erkänna att noveller, bevisligen, inte är vad jag plockar upp i första taget. Men alla hyllvärmare som jag skriver om det här året har ju åtminstone överlevt Den stora bokutrensningen som skedde i dec 2017.

Jag tror faktiskt jag ska kolla igenom allt en gång till nu i december. En ny liten tradition liksom. För även om jag mest tyckte att Kondos bok var spiritualistisk gallimatias så gillar jag som sagt minimalist-tänket. Fast inte fullt ut och överallt. Men jag är definitivt mer minimalist än maximalist.

Från förlaget: ”Tiggarflickan består av tio sammanhängande noveller där Munro tecknar porträttet av den unga kvinnan Rose.” Det låter ju ändå som ett intressant grepp. Många av Jonas Karlssons noveller hänger ju ihop litegrann och dem gillar jag. Jag tror att noveller ska sugas på men jag är en sådan som hetsläser. Jag vill bara bli klar för att kunna hugga tag i nästa text liksom.

Ibland när jag kommer på mig själv med att ha tävlingsvinster som hyllvärmare så tänker jag att det var onödigt av mig att vara med och tävla. Boken kunde ju ha gått till någon mindre bemedlad som tänkt läsa den direkt. Jag har faktiskt nästan slutat vara med på boktävlingar, förutom någon enstaka gång när begäret efter en specifik bok blir för stor.

 

4 reaktioner på ”Hett i hyllan: Tiggarflickan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s