Mitt bloggår 2018

Efter en klen inledning (från min sida) så har 2018 blivit ett av mina bästa bloggår på länge. Stort tack till dig som tagit dig tid att läsa och kommentera på bloggen! Jag har hittat tillbaka till både läs- och skrivglädjen och så hittade jag äntligen ut på Instagram vilket var ett lyft. 

Det av mina inlägg som står sig obesegrat i topp år efter år är Att beskriva bokens handling. Jag får lite dåligt samvete för alla horder av gymnasieelever som vill ha tips på hur man skriver recensioner och så får de bara mitt självömkande dravel. Samma elever verkar få Spår i snön eller andra Jonas Karlsson-noveller att analysera för det inlägget ligger också i topp år efter år. Mitt inlägg om när jag skulle köpa Harry Potter-box är också populärt år efter år. Ett lite mer obegripligt inlägg från topplistan är ett där jag är exalterad över att jag snart tar examen och att jag ska få mer fritid. Det har jag lite svårt att förstå såvida det inte är bilden (på ballonger) som lockar!

Ett av de nyare inlägg som är med i visningstoppen är min recension av Therése Lindgrens Vem bryr sig? från december 2017. Det är bra, den hoppas jag att många läser! Av årets recensioner så har Ett jävla solsken haft flest visningar, följt av Ondskans innersta väsen, Pappaklausulen och Stockholmspesten. Men såklart har ett inlägg skrivet tidigare på året större chans att få många visningar!

Sökord som folk hittat hit med är alltid spännande och det är där jag ser alla dessa förmodade gymnasielevers försök att få hjälp med textanalyserna. Några fina är:

  • sammanfattning med egna ord vad handlar om ormblomman
  • vad är handlingen i badmorgon utdraget
  • vad är handlingen i det här utdraget i boken sommerbok
  • skriver om boken vad tycker du om boken

Jag brukar tänka att jag någonstans inom mig har skrivarambitioner och då vore det ju toppen med svaret på den här googlingen:

  • bra handling om man ska skriva en bok

Och den här håller jag absolut med om:

  • hermann hesse endast för förryckta

Så inför 2019 hoppas jag på ett fortsatt gott bloggår och jag har redan en del tankar och funderingar inför året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s