En smakebit på søndag: Kvinnlighet och erotik

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Jag har faktiskt ägnat en stor del av dagen åt att skriva på min hemtenta, även om jag varvar skrivandet med frekvent facebookande/chattande/ipadspelande. Man kan väl inte ha karaktär jämt heller. Den ena av tentafrågorna rör just Kvinnlighet och erotik men jag har inte riktigt läst den ut ännu *host karaktär*. Som tur är kunde jag börja med den andra frågan så länge.

Kvinnlighet och erotik består av två delar. Hittills har jag läst del 1 som handlar om Alie som lever tillsammans med sin nu döda barndomskompis (Ida) mor. Från början tyckte de inte om varandra men de har vuxit ihop till en slags annorlunda familj. I familjen finns också Rikard, bror till Alies barndomskompis och stundtals finns där någon typ av förälskelse från både Rikards och Alies sida men det utvecklas aldrig till något.

 

Fru Rode hade egentligen aldrig tyckt om Alie medan Ida lefde, det visste Rikard mycket väl. Hon hade till och med, alt sedan de båda flickornas barndom, ogillat deras förtroliga vänskap, först i anledning af Alies familjeförhållanden – modren lefde skild från sin man, systern var en sångerska af andra rangen med ett något tvetydigt rykte – men sedan också på grund af Alies egen personlighet, som var alt för egendomlig och påfallande för att ej väcka misstroende hos en mor, som gärna ville göra sin dotter till ett praktexemplar af en normal kvinna.

 

 

16 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Kvinnlighet och erotik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s