En smakebit på søndag: När ljungen blommar

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Sista dagen av lovet slår jag till med en liten födelsedag. Inget märkvärdigt men familjen bjöd in sig själva på kalas så då blir det väl så. Igår var jag en sväng på Vegomässan och kom hem med diverse ätbara saker men shoppade annars tämligen lite. I övrigt har lovet varit bra med mycket vila, träning och annat skoj. Jag lyckades läsa ut en av mina två påbörjade böcker så då kan jag väl starta en ny tänkte jag.

När ljungen blommar är ett rec.ex. som jag fick hem för ca två månader sedan men inte påbörjat ännu. Den låter verkligen som en bok i min smak så det ska bli intressant att läsa den. Jag gör väl som vanligt och bjuder på inledningen!

Vid Stabäckastenen stannade Mandus till och tog upp buteljen ur postväskan. Han drack några klunkar av det ljumma vattnet medan han gned med handen ovanför knäet, mer av gammal vana än för att där faktiskt fanns någon värk att lindra. Under den råkalla vintern som varit hade benet trilskats med honom mest varje dag, men nu hade värmen gjort sitt och benet besvärade honom inte längre.

Våren var allt den skönaste tiden på året för en enkel lantbrevbärare, tänkte han, och la tillbaka buteljen i väskan.

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: När ljungen blommar

  1. Gratulerer med vel overstått (som det heter på norsk når man gratulerer for sent) 🙂 Våren er virkelig en vakker tid på året. Men jeg er mest glad i høsten, høststormer og levende lys og bøker 🙂
    Ha en riktig fin mandag!

  2. paulamerio

    oh så synd att den bara fanns som e-bok på mitt bibliotek. Kanske får satsa på fjärrlån. Tack för smakbit, trevlig ny novembervecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s