Hett i hyllan: Kvinnor och makt

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Förra veckan avlutade jag 2017 års böcker så nu är vi frame vid 2018. Kvinnor och makt av Mary Beard lockade mig på bokrean i februari 2018. Jag blev nyfiken helt enkelt, tror jag hade hört något om den innan, ämnet är högst intressant och sen är den ju också väldigt snygg!

Beard är professor i antikens historia och antiken väcker alltid lite nostalgi i mig eftersom jag pluggade helklassisk variant på gymnasiets humanistiska linje, som det hette när det begav sig. Trots detta är jag extremt långt ifrån att vara någon antiken-expert men jag kan åtminstone humma lite igenkännande och känna mig självbelåten när jag hittar något ord på latin som jag känner igen här och var. 🙂

Den här boken är just precis en genomgång av kvinnors möjlighet till makt genom historien och den är så fånigt kort att det är pinsamt att den förblivit oläst i över två år.

 

10 reaktioner på ”Hett i hyllan: Kvinnor och makt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s