Läsa klart – en bokcirkelsboksinventering

Photo by Jacob Bentzinger on Unsplash

Jag är team ”läs inte ut en dålig bok” i typ 9 fall av 10. De undantag jag har är bokcirkelböcker och recensionsex. Men, jag har faktiskt ett oläst recex från 2014 och jag har också ett par olästa bokcirkelböcker.

De senaste dagarna har jag gjort ett läsryck och avslutat tre böcker som jag påbörjat mellan januari-maj. De var alla lite tyngre att läsa och jag var tvungen att ha två veckors semester först samt läsa fem stycken lite enklare böcker innan jag var redo att ta itu med dem. Det gav dock en sådan skön känsla att jag inventerade lite vad jag har för olästa eller halvlästa bokcirkelböcker.

I min äldsta bokcirkel finns några böcker  jag aldrig ens började på: Den afrikanska farmen, På spaning efter den tid som flytt, Frihet (Hilary Mantel) och Tranströmer-dikter. Fyra inte helt lättlästa böcker och som skulle läsas i perioder av mycket studier eller mycket liv. Jag var inte den enda som slarvade emellanåt så vid någon träff satte vi alla ner foten och sa att nu måste vi läsa klart. Sen dess har jag i princip alltid gjort det. Någon gång har jag varit nästan klar och läst klart strax efteråt. Jag har ju ofta så många böcker att läsa och ibland missbedömer jag hur lång tid de ska ta i kombination med att jag är tidsoptimist.

Tittar jag längre tillbaka så finns där även Wolf Hall oläst, vi gjorde nämligen en nystart i cirkeln efter knappt två år så de där första två åren räknas inte riktigt med i den nuvarande uppsättningen. Även fast medlemmarna som är kvar alla var med från början. Men vi behövde skapa något eget helt enkelt. Just Mantels båda böcker står i min hylla och jag ämnar att läsa dem någon gång. Blixen, Proust och Tranströmer vet jag inte om jag någonsin tar mig för. Slutligen så läste jag bara halva Den underjordiska järnvägen och den har jag länge grämt mig att jag inte läste klart så igår kväll påbörjade jag den igen!

I min feministiska bokcirkel som jag ju faktiskt startade själv så har jag två halvlästa böcker. Jag tycker faktiskt att jag borde läsa alla böcker i den här cirkeln så jag laddade precis hem dem till Letton; Så jävla trött och Handbok för städerskor. Särskilt den sista gillade jag när jag läste den men den är fasligt lång så jag hann inte. Helt ärligt så var det ingen av oss som hann! Men jag vill ändå läsa klart.

Sen är jag ju med i en tredje cirkel där vi alla är veganer. Folk frågar alltid om vi läser veganska böcker (?) men det handlar mer om att det är skönt att känna sig som normen när vi ses plus att vi alltid går till ställen med ett bra veganmats-utbud! Den här cirkeln hoppade jag inte på förrän den hade funnits i något år så jag tänker inte gå tillbaka och läsa det som lästes innan jag var med, även om några av böckerna faktiskt har varit cirkelböcker i de andra cirklarna! Sen har det hänt i den här cirkeln att jag avstått några få träffar pga livet. Jag har haft mycket omkring mig det senaste året och varit tvungen att prioritera. Men de böckerna tänker jag inte heller läsa just nu; Ett litet liv och Binas historia. Kanske dock att jag läser Lunde, vi läste sen hennes Blå i den här cirkeln och jag tyckte den var sådär men de andra sa att Binas historia var bättre. Jag läser ju gärna klimatrelaterat så chansen finns.

Ok undrar du nu, det olästa recexet då? Haha, jo det är Sara Lövestams Grejen med verb och den ska jag läsa någon dag. Jag älskar ju Sara och har köpt de andra grammatikböckerna också men ännu inte läst någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s