Små eldar överallt

En bokcirkelbok som jag läste med Stäppvargarna! Vi turas ju om att välja böcker och den här valdes av en av medlemmarna pga Reese Witherspoons book club eller något sådant om jag inte minns fel.

Boken inleds ganska dramatiskt med att Richardsons villa brinner och vi får veta att det är deras yngsta dotter Izzy som gjort det. Men varför? Sen rullas det senaste året upp för oss. Det börjar med att Mia och hennes dotter Pearl flyttar in i en litet hus som Richardsons hyr ut. Mia får snart jobb hos Richardsons där hon ska städa och laga middag. Familjen består av de äkta makarna och deras tre tonårsbarn. Mias egen dotter Pearl blir vän med en av sönerna och de bägge familjerna är snart intrasslade i varandra på olika sätt. Med i berättelsen finns också striden om ett adoptivbarn som berör både Mia och Richardsons.

Det här är en bra bok. Den är liksom finurligt skriven och den innehåller väldigt mycket. Det är klasskillnader, rasism, tonårsproblem, relationsskapande, hemligheter och intrigmakande. Karaktärerna är väldigt djupa och  skillnaden mellan den utåt visade ytan och den verkliga inre människan är många gånger tragisk tycker jag. Det finns mycket ömhetstörstande och jag blir så ledsen över att tänka på alla som aldrig blir sedda. Adoptivhistorien känns väldigt amerikanskt realistisk och är fruktansvärt obehaglig att läsa om. 

Det är svårt att skriva för mycket då man inte vill spoila boken utan den vinner på att läsas med färska ögon så att säga. Jag har hört mycket gott om hennes debut Säg inget om Lydia också och vill gärna läsa den med. Efter läsningen så googlar vi i bokcirkeln på Shaker Heights och yes, det finns på riktigt…

Utläst: 5 februari 2020
Mitt betyg: 4/5
Köp på Adlibris eller Bokus

2 reaktioner på ”Små eldar överallt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s