Hett i hyllan: Berättelsen om Sverige

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I november 2018 var jag på en kurs och där hade de en vagn med utgallrade böcker. Jag plockade på mig Berättelsen om Sverige av Patrik Lundberg
då jag tror att den är intressant och jag har inte läst något av honom ännu. Boken riktar sig till unga vuxna och jag tycker faktiskt att förlaget beskriver den så bra så jag vill inte omformulera det:

”I Sverige brukar det informellt talas om tre statsmakter. De två första är regeringen och riksdagen, den tredje är massmedia. Men det finns fler. Vår demokrati består av så mycket mer än valet vart fjärde år. Det är snarare dagarna, månaderna, åren däremellan som spelar roll.

Utanförskap finns överallt, landet är segregerat. Samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter att påverka. Berättelsen om Sverige består av tankeväckande och inspirerande texter och vi får möta personer som på ett eller annat sätt försöker förändra.”

7 reaktioner på ”Hett i hyllan: Berättelsen om Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s