Läsplanering september 2020

I söndags var jag ute för första gången på en vecka och då hade det plötsligt blivit höst! Rätt lagom tajming av naturen alltså. Jag är en sådan som gillar hösten, faktum är att jag gillar alla årstider och just skillnaderna emellan dem.

Jag gjorde ju ett par utmaningar till mig själv i början av året då en av mina absoluta favoritsysslor är just att dra upp storslagna planer och projekt! En av dem hade som syfte att jag skulle läsa mer av all den facklitteratur jag har i bokhyllan. Den utmaningen går verkligen inte bra. Jag läser förvisso en del facklitteratur, vet inte på rak arm hur många titlar det blivit under året men en fyra stycken kanske? Däremot har jag inte direkt läst det jag tänkt mig.

Just nu håller jag på med Klimatpsykologi men problemet är att jag inte bara vill läsa den, jag vill liksom plugga den och då vill jag vara pigg och ta anteckningar och så. Och då blir det liksom lite mer projekt av det hela och så slutar det med att jag inte läser alls. Problemet är såklart enkelt löst genom att jag helt enkelt bara läser men det var ju just det jag inte ville. 🙂 Det löser sig nog! Boken får hänga kvar i min läsplanering i alla fall tillsammans med Handbok för städerskor.

Bokcirkelböckerna är lite diffusa just nu för i två cirklar har vi ännu inte valt/fått veta bok och i den tredje är boken framröstad, Den stora utställningen, men jag är osäker på om jag kommer delta på träffen så jag vet inte om jag ska läsa den eller inte. Utöver det så var det ju fackbok – check, hyllvärmare – jag tror jag väljer Norra Latin då den lär vara lättläst och det behöver jag. Sen var det det här med att vidga mina vyer, jag borde läsa något från Oceanien helt enkelt och det har jag inget hemma i hyllan.

Jag har bara läst australiensiska författare så jag var lite nyfiken på något annat land men i nuläget kom jag inte så långt i mina googlingar. Jag får göra lite mer noggrann research till nästa gång och den här gången väljer jag istället Kate Morton som jag faktiskt varit lite nyfiken på. Jag gör det enkelt för mig och tar hennes senaste, Klockmakarens dotter, som finns lättillgängligt på biblioteket. Slutligen har jag några rec.ex. till Barnboksprat som väntar också. Vad bra, då har jag en plan! Den blev rätt gedigen men jag gillar ju att ha det så.

Utöver detta så hoppas jag september bjuder på blogglust, broderi-ork och mycket träning. Äntligen ska tvärs över gatan-gymmet öppna. Det är väldigt litet så jag håller tummar och tår för att de ska ha tillräckligt med fria vikter så att jag ska kunna acceptera dem som mitt nya gym. 🙂

  • Klimatpsykologi av Kali Andersson m.fl.
  • Handbok för städerskor av Lucia Berlin
  • Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren
  • Klockmakarens dotter av Kate Morton
  • (Den stora utställningen av Marie Hermansson)
  • Bokcirkelbok 1 TBA
  • Bokcirkelbok 2 TBA
  • Kråkorna av Anders Fager & Peter Bergting
  • Från apa till sapiens av Bengt-Erik Engholm & Jonna Björnstjerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s