Månadssummering augusti 2020

Jag är oerhört tacksam för allt jobb jag lade ner på bloggen i juli för när jobbet startade i augusti så minskade snabbt orken på fritiden och både läsandet och bloggandet fick stå tillbaka. Som grädde på moset så blev jag sjuk också i slutet av månaden och jag har ännu inte gått tillbaka till jobbet faktiskt. En sjukt seg förkylning helt enkelt. Jag lade mycket tid i somras på att preppa inlägg, både att göra helt färdiga som jag tidsinställde och som räckte ända fram till förra veckan! Men också att göra en stomme till kommande recensioner så att jag bara ska behöva fylla på med texten helt enkelt. Dvs bilder, länkar, fakta, taggar etc finns redan färdigt.

En väldigt fin plan för mina recensioner gjorde jag också i somras men den har reviderats lite de senaste två-tre veckorna. Under min sommarledighet så publicerade jag ett inlägg om dagen men när allt drog igång så bestämde jag mig snabbt för att det här var ett s.k. skapat måste som en kompis uttryckte det och jag citerar henne: ”föreställningar om att något måste göras tillräckligt ofta eller mycket eller noggrant för att man ska godkänna sig själv”. Jag slog på bromsen i våras för mig själv och gör allt för att inte hamna i duktig flicka-fällan med utbrändhet. Träna varje dag? Ja. Blogga varje dag? Nej, såvida jag inte har energi till det såklart!

Jag har ändå fått ihop en skaplig lista med lästa böcker från augusti även om det inte blev exakt de titlarna jag planerat för. Jag har aldrig och kommer aldrig ha ett antalsmål för min läsning (med undantag för specifika utmaningar) precis som jag inte kommer att ha något km-mål för löpningen men fler än typ fyra böcker tycker jag är bra gjort och blev det färre så fanns där en anledning!

Det är dock några titlar som grämer mig lite och som legat på att läsa klart-listan länge nu men det har inte varit läge för att läsa dem. Trädens hemliga liv som var en bokcirkelbok läste jag bara några sidor i innan jag kände att det här var en bok som inte passar mig just nu och dessutom skulle cirkeln ses irl i en park och jag var heller inte sugen på att åka in till stan för det. Jag tror dock att boken är intressant men att den ska läsas långsamt i små doser. Pachinko som också var en cirkelbok läste jag klart för flera veckor sedan men när det väl var dags att zoomcirkla så var jag sjuk och orkade inte ens umgås via dator.

I övrigt denna månad så har jag tränat flitigt fram tills jag blev sjuk och jag lyckades hålla min runstreak i 70 dagar! Inte heller här tänker jag dock låta siffror styra men jag gillar att springa varje dag och tänker ta upp det igen så snart jag är frisk nog. Yogat har jag också gjort nästan varje dag och det mår jag verkligen bra av och tänker fortsätta med det också. Så det blir ju inte så himla mycket lästid över som ni hör men litegrann i alla fall!

Månadens bästa: Pachinko
Jag slukade denna bok trots dess hyfsade tjocklek. Det var så mycket i koreanernas historia som jag inte hade någon aning om!

Månadens viktigaste: Om jag var din tjej
Jag tror att den här boken fyller ett stort hål i utgivningen och hoppas att den hittar fram till många.

Månadens snyggaste: Vei-böckerna
Jag skulle recensera bok 1 och läste om den vilket gjorde att jag på en gång blev tvungen att läsa bok 2 också. Extremt snygga, väldigt bra och läsvärda böcker!

Lästa böcker augusti 2020:

 • Recitatif av Toni Morrison
 • Om jag var din tjej av Meredith Russo
 • Brevvännerna av Eli Åhman Owetz
 • Yoga för dig som tränar av Monika Björn
 • Lev som du vill av Birgitta Ohlsson
 • Vei – Bok 2 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson
 • Vei – Bok 1 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson
 • Pachinko av Min Jin Lee
 • Dömda kvinnor – Förbryterskor i Sveriges historia av Elin Hägg

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 9
Svenska/engelska: 9 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 6 / 3 / 0

Romaner: 2
Barnböcker (0-12): 2
Ungdomsböcker (13+): 1
Fackböcker: 1
Serieroman: 2
Essäer: 0
Noveller: 1
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 2
Bokhylleböcker: 2
Biblioteksböcker: 3
Radioföljetong: 0
Lånat: 0
Nyinkommet: 0
Rec.ex: 2

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 9
Kvinnor/män: 8 /1
Levande/döda: 8/ 1
Antal författare jag läste för första gången: 7

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 1
 • Europa: 6
 • Nordamerika: 2
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Sydkorea: 1
 • Sverige: 6
 • USA: 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s