En smakebit på søndag: Kajakbyggerskan

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

En kombinerad sjuk- och arbetsvecka blev det och jag kände mig faktiskt rätt trött under helgen och har inte fått mycket gjort. Hoppas på att nästa helg blir mer energifylld. Läsa orkade jag, men bara något enkelt, så jag lånade Kajakbyggerskan på biblioteket. Jag blev förvånad att den redan kommit som e-bok men Hoi förlag är kanske lika snabba som Natur och kultur med sådant.

Jag paddlar själv kajak men ytterst sällan och i en uppblåsbar sådan. Det kan låta som något i stil med enhörningsbadringar eller så men det är faktiskt riktigt bra grejer som är stabila, lättpaddlade och så lätta att förvara. Bara att packa ihop och lägga under trappen!

Kajakbyggerskan handlar om Mia som nyligen blivit dumpad och under sin påföljande sjukskrivning bestämmer sig för att bygga en kajak. Hon har inte byggt något i trä sedan skoltidens träslöjd men till sin hjälp har hon australiensaren Jim som coachar henne via mejl och så får hon hyra en plats i tyste Lennarts verkstad. Smakbiten kommer från prologen.

Jag ska bygga en kajak, en Sea Rider, som jag ska duka och bestryka med linolja i den färg jag själv väljer. Något muntrare än brunt har jag svårt att föreställa mig att det blir. Jag är alltså en blivande båtbyggare; inte för att jag är någon genuin friluftsmänniska eller ett dugg intresserad av hantverk ens i vuxen ålder. Orsaken är en helt annan. Jag ska bygga en kajak för att jag under tiden bildligt talat ska hålla mig ovanför vattenytan, det är i alla fall min förhoppning. Om farkosten när den väl blir klar besitter flytkraft är däremot av underordnad betydelse. Det är bara två personer som vet om mitt projekt och jag känner ingen av dem.

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Kajakbyggerskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s