Månadssummering september 2020

Det märks att sommarenergin är borta och det har inte blivit lika mycket läst i september som tidigare. Jag har inte haft så stor läslust och jag märker att jag helst bara vill läsa lättsam litteratur. När blev det så här? Jag är liksom obstinat gentemot mig själv och väljer bort det jag tänkt läsa till förmån för impulsnedladdningar från biblioteket. Oftast feelgood men nu kom jag ju på att jag kan läsa Ann Cleeves också och att det faktiskt finns fler mysdeckare än Elly Griffiths. Ändå så vill jag ju läsa alla de böcker jag förutsätter mig och de som bor i min hylla men jag kommer mig liksom bara inte för att göra det. Det ska väl inte vara så här nu resten av livet?

Det känns som att mycket överhuvudtaget har gått i stå den här månaden, både löpningen och yogan har fått stå tillbaka. Som tur är gav jag nya gymmet godkänt och trots att det saknas vissa grejer och att det bara finns ett enda oskönt ställe att öva chins på så är det faktiskt ganska mysigt med ett litet gym. Många gånger är man ensam eller bara två stycken som kör. Jag modifierar mina träningsprogram lite och ska nog få det att fungera.

Jag var på besök hos optikern också som gav mig tipset att brodera utan vare sig linser eller glasögon. Jag behövde inte riktigt läsglasögon än 🙂 (även om jag faktiskt kunde testa om jag ville) men tack vare hennes tips så har jag kunnat fortsätta lite på mitt mikroskopiska broderi utan att bli helt slut i skallen.

Bokmässehelgen har kommit och gått och jag prickade för massor av seminarier men lyssnade inte på något. De ligger ju kvar till nyår så kanske hinner jag för eller senare, på något av loven om inte annat. Men det blir liksom inte samma när man är hemma som när man är där med inget annat att göra just än att kryssa mellan olika seminarier.

Från min tänkta planering så läste jag endast tre. Jag valde bort en bokcirkelträff som jag anat och det blev inget av med Australienläsningen. En av barn- och ungdomsböckerna fick stå tillbaka då den var mer textmassiv än förväntat. Två bokcirkelböcker kunde flyttas fram till oktober och det går nästan inte framåt med Handbok för städerskor eller Klimatpsykologi. Om inte förr så kan jag kanske göra ett ryck på höstlovet för då har jag ibland läsenergi.

Månadens bästa: Kråkorna
Så känslofylld och vacker.

Månadens mest avkopplande: Svart som natten
Den var precis vad jag behövde.

Månadens mysigaste: Norra Latin
Inte kanske pga handlingen utan för att det var så skönt att sjunka ner i ett Sara-universum igen.

Lästa böcker september 2020:

 • Kråkorna av Anders Fager
 • Svart som natten av Ann Cleeves
 • Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren
 • Kajakbyggerskan av Gunilla Cullemark

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 4
Svenska/engelska: 2 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 2 / 2 / 0

Romaner: 2
Barnböcker (0-12): 0
Ungdomsböcker (13+): 2
Fackböcker: 0
Serieroman: 0
Essäer: 0
Noveller: 0
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 1
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 2
Radioföljetong: 0
Lånat: 0
Nyinkommet: 0
Rec.ex: 1

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 4
Kvinnor/män: 3 /1
Levande/döda: 4 / 0
Antal författare jag läste för första gången: 3

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 4
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Storbritannien: 1
 • Sverige: 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s