Brevvännerna

Jag blev sjuk efter bara fyra dagar med elever den här terminen. Jättesnöpligt och jobbigt att missa alla temauppstarter och sådant. Eftersom man ska stanna hemma för minsta lilla så var jag ganska pigg min första sjukdag och var lässugen men på något enkelt. Jag scannade stadsbibliotekets feelgood-utbud på e-böcker och fastnade för den här. Jag har hört en del gott om författaren och laddade ner den. Sen läste jag ut den på några timmar men det är så det ska vara med en enkel bok.

Malin bor på en gård med sin man. De har sålt djuren och han satsar på skogsbruket men Malin känner sig uttråkad. Både för att hon saknar djuren och inte trivs med att vara hemmafru men också för att hennes man är totalt ointresserad av henne. Hon skriver ner sina tankar och känslor på ett ark papper och av en slump hamnar det i en bok som hon returnerar till bokbussen. Samma bok som frånskilda Erik lånar vid sitt nästa steg. Det här blir starten för en anonym brevväxling dem emellan där de gömmer breven på bokbussen. Men så småningom växer något mer fram.

Jag är definitivt inte för otrohet men i Malins fall så har jag full förståelse. Man bör inte stanna i förhållanden av fel orsaker. Det här blev snarare en fin berättelse om att finna kärleken på nytt och att våga vara lite obekväm för sitt eget bästa. Jag har själv avstått från att göra saker av rädsla för att vara obekväm och det tjänar ingen på.

Eli Åhman Owetz målar upp det hela riktigt bra och det enda jag inte gillar är lantbruksvurmandet men det har med mina egna etiska principer att göra. I övrigt så låter det härligt att ta promenader i den första snön, njuta av månadernas olika ljus och att dricka trekaffe med dopp. En bra skriven feelgood önskade jag mig och det var precis vad jag fick. Jag ska nog kika på fler av hennes böcker.

Utläst: 25 augusti 2020
Mitt betyg: 4/5

2 reaktioner på ”Brevvännerna

  1. Jag började läsa den här, men valde att sluta, eftersom jag tyckte premisserna var fel. Gillar inte när det handlar om otrohet, och så långt jag läste hade jag svårt med bägges beteende, i synnerhet Malins. Så långt jag läste handlade det om att de inte hade sex i äktenskapet längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s